Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  alimentació, n f

<Endocrinologia i nutrició>, <Infermeria>

Definició
Acció de donar o rebre aliments o substàncies nutritives.

Nota

  • Una alimentació adequada ha de permetre a l'organisme d'atendre degudament els seus requeriments energètics i plàstics, i ha d'estar d'acord amb una ració alimentària completa i equilibrada. Aquesta alimentació racional és establerta en funció de les normes donades per la dietètica i ha de proporcionar la quantitat de minerals, proteïnes, glúcids, lípids, aigua i vitamines necessàries.