Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  sal comuna, n f
  • ca  clorur de sodi, n m sin. compl.
  • ca  sal, n f sin. compl.
  • ca  sal de cuina, n f sin. compl.
  • ca  sal de taula, n f sin. compl.

<Endocrinologia i nutrició>, <Disciplines de suport > Química>

Definició
Clorur sòdic en condicions d'ésser emprat en l'alimentació com a condiment, bé que des del punt de vista nutritiu el seu ús no és imprescindible, puix que les necessitats de sodi i clorurs de l'organisme són cobertes gràcies als aliments usuals (especialment els animals). Per les seves propietats antisèptiques és emprada sòlida o en dissolució (salmorra), per a conservar aliments (salaó).