Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  cacau, n m

<Disciplines de suport > Etnobotànica farmacèutica>

Definició
Arbre (Theobroma cacao) de la família de les esterculiàcies, els fruits del qual contenen de 30 a 40 llavors, els grans de cacau, que són l'ingredient bàsic de la xocolata i que contenen lípids, glúcids, pròtids i sals minerals (sobretot de fòsfor i de potassi), teobromina i indicis de cafeïna.

Nota

  • La denominació cacau prové del nàhuatl, un dels dialectes dels nadius mexicans.