Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>
Es tracta d'un diccionari que ofereix les dades en curs de treball del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l'elaboració d'un nou diccionari de medicina en llengua catalana. El contingut, que es va actualitzant i ampliant periòdicament, té com a punt de partida la segona edició en línia del Diccionari enciclopèdic de medicina, consultable en el Portal CiT de l'Institut d'Estudis Catalans.

Per a veure amb detall els criteris de marcatge de les fitxes, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT. Igualment, per a obtenir més informació sobre el projecte, es pot consultar el web del projecte DEMCAT.

  • ca  cotó hidròfil, n m
  • ca  cotó absorbent, n m sin. compl.
  • ca  cotó en floca, n m sin. compl.
  • ca  cotó en pèl, n m sin. compl.
  • ca  cotó fluix, n m sin. compl.
  • ca  cotó purificat, n m sin. compl.

<Material mèdic i ortopèdic>

Definició
Cotó desgreixat, blanquejat i cardat de manera que els filaments restin més o menys ordenats i disposats en capes homogènies. La longitud de les fibres (uns 2 o 3 mm) li dona una certa resistència a la tracció. En comprimir-lo amb la mà no ha de cruixir, i ha d'absorbir l'aigua d'una manera uniforme i instantània. És molt emprat per a l'aplicació de medicaments i per a la confecció de gasa per a apòsits, benes, etc.