Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

 • ca  reflació, n f
 • es  reflación, n f
 • fr  reflation, n f
 • it  reflazione, n f
 • en  reflation, n

<Economia>

Definició
Situació econòmica d'una àrea determinada que es caracteritza per un augment de la taxa d'inflació provocat per l'increment de l'activitat econòmica, com a conseqüència de les accions dutes a terme per l'autoritat econòmica amb l'objectiu de revertir un període de recessió o deflació.

Nota

 • 1. En una reflació l'autoritat econòmica sol recórrer a estímuls fiscals, inversions en infraestructures o desregulacions de determinats sectors.
 • 2. La denominació reflació és un manlleu de l'anglès format a partir del prefix re-, que indica intensificació, i el segment flació, present en els mots semànticament relacionats inflació i deflació.
 • Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme reflació

  Resolució del Consell Supervisor

  S'aprova la forma reflació.

  Criteris aplicats

  ·És un manlleu adaptat procedent de l'anglès reflation (mot creuat a partir del prefix re-, que indica intensificació, i el segment flation, present en els mots semànticament relacionats inflation 'inflació' i deflation 'deflació').

  ·És una denominació anàloga a la forma normativa estagflació (mot creuat de estagnació i inflació, probablement també d'origen anglès) i a altres manlleus de l'àmbit, com ara biflació.

  ·És una forma ja documentada en català i té l'aval dels especialistes de l'àmbit.

  ·En altres llengües també s'utilitza majoritàriament el mateix manlleu adaptat de l'anglès.

  [Acta 670, 11 de novembre de 2020]