Back to top
microbiologia dels aliments microbiologia dels aliments

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  microbiologia dels aliments, n f
  • es  microbiología de los alimentos, n f
  • fr  microbiologie alimentaire, n f
  • en  food microbiology, n

<Seguretat alimentària > Anàlisi del risc>

Definició
Branca de la microbiologia que estudia els microorganismes en relació amb els aliments.

Nota

  • La microbiologia dels aliments s'ocupa dels fenòmens negatius associats a la presència de microorganismes en els aliments, com ara les alteracions dels aliments i, si es tracta de microorganismes patògens, les toxiinfeccions alimentàries. També s'ocupa dels fenòmens positius, com ara el desenvolupament de reaccions bioquímiques favorables als aliments, per exemple, les fermentacions per a obtenir iogurt.