Back to top
al·lèrgia alimentària al·lèrgia alimentària

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  al·lèrgia alimentària, n f
  • es  alergia alimentaria, n f
  • fr  allergie alimentaire, n f
  • fr  allergie aux aliments, n f
  • en  food allergy, n

<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>

Definició
Reacció adversa a aliments en què hi ha una resposta nociva i exagerada del sistema immunitari a un aliment o a un component d'un aliment.

Nota

  • 1. Els aliments o els components d'un aliment que poden produir una al·lèrgia alimentària són els al·lergògens.
  • 2. L'al·lèrgia alimentària, a diferència de la intolerància alimentària, no és conseqüència de la resposta del sistema digestiu.
  • 3. Les al·lèrgies alimentàries són menys freqüents que les intoleràncies alimentàries, però solen ser més greus.