al·lèrgia alimentària
al·lèrgia alimentària
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>
- ca al·lèrgia alimentària, n f
- es alergia alimentaria, n f
- fr allergie alimentaire, n f
- fr allergie aux aliments, n f
- en food allergy, n
<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>
Definició
Reacció adversa a aliments en què hi ha una resposta nociva i exagerada del sistema immunitari a un aliment o a un component d'un aliment.
Nota
- 1. Els aliments o els components d'un aliment que poden produir una al·lèrgia alimentària són els al·lergògens.
- 2. L'al·lèrgia alimentària, a diferència de la intolerància alimentària, no és conseqüència de la resposta del sistema digestiu.
- 3. Les al·lèrgies alimentàries són menys freqüents que les intoleràncies alimentàries, però solen ser més greus.