Back to top
contaminació creuada contaminació creuada

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  contaminació creuada, n f
  • es  contaminación cruzada, n f
  • fr  contamination croisée, n f
  • en  cross contamination, n
  • en  cross-contamination, n var. ling.

<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>

Definició
Contaminació que es produeix quan es transfereix involuntàriament d'un aliment a un altre un microorganisme patogen o una altra substància aliena, sigui per contacte directe o indirecte.

Nota

  • 1. La contaminació creuada es pot produir per contacte directe, entre aliments crus i cuinats, o per contacte indirecte, a través de les mans de la persona que manipula l'aliment o del material de cuina (estris, draps o superfícies).
  • 2. La contaminació creuada és una de les causes principals de toxiinfecció alimentària a la restauració i a les llars.