Back to top
toxiinfecció alimentària toxiinfecció alimentària

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de seguretat alimentària [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/304>

  • ca  toxiinfecció alimentària, n f
  • ca  TIA, n f sigla
  • es  toxiinfección alimentaria, n f
  • es  TIA, n f sigla
  • fr  toxi-infection alimentaire, n f
  • fr  TIA, n f sigla
  • en  food poisoning, n
  • en  food toxi-infection, n
  • en  toxi-infection, n

<Seguretat alimentària > Perills alimentaris>

Definició
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és un microorganisme patogen, una toxina o bé una substància química tòxica.

Nota

  • 1. Les toxiinfeccions alimentàries inclouen les infeccions alimentàries i les intoxicacions alimentàries.
  • 2. La forma toxiinfecció alimentària també s'ha fet servir, de vegades, amb un sentit més ampli, referida a qualsevol malaltia transmesa per aliments, probablement perquè les toxiinfeccions alimentàries són les malalties transmeses per aliments més freqüents. També s'ha utilitzat, altres vegades, amb un significat més restringit, referida a una infecció alimentària deguda a una toxina produïda dins l'organisme pel microorganisme patogen ingerit. Clàssicament, en el nostre àmbit lingüístic també s'ha fet servir, finalment, per a fer referència a les malalties transmeses per aliments que es manifesten amb gastroenteritis o símptomes neurològics.