escorreguda
escorreguda
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>
- ca escorreguda, n f
- ca escorregut, n m
- es desuerado, n m
- es desuero, n m
- es escurrido, n m
- fr égouttage, n m
- it sgrondatura, n f
- en draining, n
- en stripping, n
- de Abtropfen, n m
<Formatges > Procés d'elaboració del formatge>
Definició
Operació consistent a eliminar el xerigot de la quallada per decantació o filtratge.
Nota
- L'escorreguda té lloc durant totes les fases posteriors a la coagulació de la llet, cosa que comprèn els processos que comencen en el tanc de quallar (tall, repòs, agitació, acidificació, escalfament i rentat de la pasta), l'emmotllat, el premsat, el salat i l'oreig.