Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de formatges [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/305>

  • ca  escorreguda, n f
  • ca  escorregut, n m
  • es  desuerado, n m
  • es  desuero, n m
  • es  escurrido, n m
  • fr  égouttage, n m
  • it  sgrondatura, n f
  • en  draining, n
  • en  stripping, n
  • de  Abtropfen, n m

<Formatges > Procés d'elaboració del formatge>

Definició
Operació consistent a eliminar el xerigot de la quallada per decantació o filtratge.

Nota

  • L'escorreguda té lloc durant totes les fases posteriors a la coagulació de la llet, cosa que comprèn els processos que comencen en el tanc de quallar (tall, repòs, agitació, acidificació, escalfament i rentat de la pasta), l'emmotllat, el premsat, el salat i l'oreig.