Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  òxid de silici, n m
  • es  óxido de silicio
  • en  silicon oxide
  • sbl  SiO2

<Telecomunicacions > Tecnologia electrònica>

Definició
Material resultant de l'^oxidació^ del silici, o bé dipositat a partir d'una reacció química, amb importants propietats tecnològiques, que confereixen al silici una superioritat respecte a altres ^semiconductors^. Entre altres aplicacions, es fa servir com a màscara per a evitar que les ^impureses^ penetrin a l'interior del semiconductor, com a aïllant en la porta dels ^transistors MOS^, per a desacoblar la influència elèctrica de les pistes metàl·liques superficials en el substrat, i per a protegir la superfície del ^xip^.