Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  Bell Labs, n m pl
  • es  Bell Labs
  • en  Bell Labs

<Telecomunicacions > Telemàtica>

Definició
Conjunt de laboratoris creats l'any 1925 per a l'empresa AT&T per investigar i desenvolupar nous productes en l'àmbit dels sistemes telefònics. Entre les seves patents i descobriments més importants destaquen el transistor bipolar, el làser, la fibra òptica, la tecnologia DSL, la telefonia cel·lular, els satèl·lits de comunicacions, el sistema operatiu Unix i el llenguatge de programació C. Els seus investigadors han guanyat sis premis Nobel. Des del 1996, els Bell Labs pertanyen a l'empresa Lucent Technologies i tenen instal·lacions en 16 països, on treballen uns 16.000 empleats.