Back to top
diàleg interreligiós diàleg interreligiós

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

ASSOCIACIÓ UNESCO PER AL DIÀLEG INTERRELIGIÓS. Diccionari de religions [en línia]. Barcelona: TERMCAT. Centre de Terminologia, cop. 2015. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/193/>

  • ca  diàleg interreligiós, n m

<Religions > Ciències de la religió>

Definició
Intercanvi de paraules i escolta recíproca que compromet en peu d'igualtat els creients de diferents tradicions religioses.

Nota

  • El concepte de diàleg interreligiós s'entén i es practica en quatre sentits principals: com a diàleg de la vida quan les persones s'esforcen per viure en un esperit d'obertura i bon veïnatge; com a diàleg de l'acció quan subjectes de diferents religions col·laboren amb vista al desenvolupament integral i en defensa de la llibertat; com a diàleg de l'experiència religiosa quan persones arrelades a les seves pròpies tradicions religioses comparteixen l'oració i la contemplació, la fe i les vies de cerca de Déu o l'absolut; com a diàleg de l'intercanvi teològic i filosòfic quan els experts miren d'entendre més profundament les diferents herències religioses i apreciar-ne els valors espirituals. No hem d'oblidar la circularitat i la interrelació entre aquestes quatre classes de diàleg, ni la manera com actualment va adquirint rellevància tot allò que fa referència a la comunicació de la vida, de l'acció i de l'experiència per damunt del debat ideològic; per això es parla, més que de diàleg, de trobament interreligiós.