Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "fredolec" dins totes les àrees temàtiques

cigrons amb cols i fredolics cigrons amb cols i fredolics

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  cigrons amb cols i fredolics
  • es  garbanzos con coles y negrillas
  • fr  pois chiches aux choux et aux petits gris
  • it  ceci con cavoli e funghi
  • en  chickpeas with cabbages and wild mushrooms
  • de  Kichererbsen mit Kohl und Pilzen

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

crema de carbassa amb fredolics saltats i llavors de gira-sol crema de carbassa amb fredolics saltats i llavors de gira-sol

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  crema de carbassa amb fredolics saltats i llavors de gira-sol
  • es  crema de calabaza con negrillas salteadas y pipas de girasol
  • fr  crème de citrouille aux petits gris sautés et aux graines de tournesol
  • it  vellutata di zucca con funghi saltati e semi di girasole
  • en  cream of pumpkin soup with sautéed wild mushrooms and sunflower seeds
  • de  Kürbiscremesuppe mit sautierten Erdritterlingen und Sonnenblumenkernen

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  fredolic, n m
  • ca  brunet, n m sin. compl.
  • ca  estepereny, n m sin. compl.
  • ca  fraret, n m sin. compl.
  • ca  fredeluc, n m sin. compl.
  • ca  gírgola d'estepa, n m sin. compl.
  • ca  griset, n m sin. compl.
  • ca  morro d'ovella, n m sin. compl.
  • ca  morro de bou, n m sin. compl.
  • ca  negrentí, n m sin. compl.
  • ca  negret, n m sin. compl.
  • ca  negreta, n f sin. compl.
  • ca  palometa, n f sin. compl.
  • es  negrilla
  • es  ratón
  • nc  Tricholoma terreum

<Botànica>

Definició
Bolet comestible de l'ordre de les tricolomatàcies de barret convex, grisenc i fibrós i de cama blanca.

Nota

  • El fredolic creix als boscos de coníferes al final de la tardor.
fredolic fredolic

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  fredolic, n m
  • es  negrilla, n f
  • fr  trichlome couleur de terre, n m
  • en  grey knight, n
  • nc  Tricholoma terreum

<Enginyeria forestal>

fredolic amb escates negres fredolic amb escates negres

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  fredolic amb escates negres, n m
  • es  seta de los caballeros, n f
  • fr  trichlome squameux, n m
  • en  dark-scaled knight, n
  • nc  Tricholoma atrosquamosum

<Enginyeria forestal>

fredolic farinós fredolic farinós

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  fredolic farinós, n m
  • fr  trichlome jaunissant, n m
  • en  yellowing knight, n
  • nc  Tricholoma scalpturatum

<Enginyeria forestal>

frenòleg | frenòloga frenòleg | frenòloga

<Anatomia>, <Neurologia>, <Entorn professional > Professions>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  frenòleg | frenòloga, n m, f
  • ca  frenòpata, n m, f sin. compl.

<Anatomia>, <Neurologia>, <Entorn professional > Professions>

Definició
Persona versada en frenologia.
puré de patates amb fredolics puré de patates amb fredolics

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  puré de patates amb fredolics
  • es  puré de patatas con negrillas
  • fr  purée de pommes de terre aux petits gris
  • it  purè di patate ai funghi
  • en  mashed potatoes with wild mushrooms
  • de  Kartoffelpüree mit Erdritterlingen

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

sopa de fredolics sopa de fredolics

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  sopa de fredolics
  • es  sopa de negrillas
  • fr  soupe de petits gris
  • it  zuppa di funghi
  • en  wild mushrooms soup
  • de  Pilzsuppe mit Erdritterlingen

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>