Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "gemat" dins totes les àrees temàtiques

adobadora d'adobs líquids adobadora d'adobs líquids

<Agricultura. Ramaderia > Maquinària i equip agropecuari>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

MARTÍ i FERRER, Robert. Diccionari de maquinària agrícola. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura: Curial, 1994. 277 p. (Terminologies)
ISBN 84-393-3155-X; 84-7256-893-8

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  adobadora d'adobs líquids, n f
  • es  abonadora de abonos líquidos
  • fr  distributeur d'engrais liquides
  • it  spandiconcime per concimi liquidi
  • en  liquid fertilizer distributor
  • de  Gerät zum Ausbringen von Flüssigdünger

<Maquinària i equip agropecuari>

Definició
Adobadora que distribueix els adobs en forma líquida a pressió mitjançant cisternes mòbils amb relles o injectors, i en cas de ser líquids sense pressió, amb la mateixa maquinària de tractaments fitosanitaris.
adobadora d'adobs líquids adobadora d'adobs líquids

<Maquinària agrícola>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  adobadora d'adobs líquids, n f
  • es  abonadora de abonos líquidos
  • fr  distributeur d'engrais liquides
  • it  spandiconcime per concimi liquidi
  • en  liquid fertilizer distributor [US]
  • de  Gerät zum Ausbringen von Flüssigdünger

<Indústria > Indústria mecànica > Maquinària agrícola>

amanida de formatges variats amb gelat de formatge parmesà amanida de formatges variats amb gelat de formatge parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatges variats amb gelat de formatge parmesà
  • es  ensalada de quesos variados con helado de queso parmesano
  • fr  salade de fromages variés à la glace de fromage parmesan
  • it  insalata di formaggi misti con gelato al parmigiano
  • en  salad of assorted cheeses with Parmesan cheese ice cream
  • de  Salat mit verschiedenen Käsesorten und Parmesaneis

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

aparell aparell

<Instal·lacions i màquines>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  aparell, n m
  • es  aparato
  • fr  appareil
  • en  apparatus
  • de  Gerät

<Indústria > Conceptes generals > Instal·lacions i màquines>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Comissió de Lexicografia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, procedeix de l'obra següent:

COL·LEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA. COMISSIÓ LEXICOGRÀFICA. Diccionari multilingüe de l'enginyeria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/167/>
La informació de cada fitxa està disposada d'acord amb les dades originals:

Així, per exemple, les denominacions catalanes sinònimes estan recollides com a pertanyents a fitxes de termes diferents; això no succeeix, en canvi, en els equivalents d'una mateixa llengua, que s'acumulen dintre una sola fitxa tal com és habitual.

Igualment, per a desambiguar fitxes homògrafes, en uns quants casos es dóna algun tipus d'indicació conceptual (en lletra cursiva) al costat de la denominació i els equivalents.

Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Comissió de Lexicografia del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  aparell, n m
  • es  aparato, n m
  • fr  appareil, n m
  • en  apparatus, n
  • de  Apparat, n m
  • de  Gerät, n n

<Enginyeria>

bescuit gelat bescuit gelat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bescuit gelat
  • es  biscuit glacé
  • fr  bescuit glacé
  • it  semifreddo
  • en  ice cream cake
  • de  Eisbiskuit

<Plats a la carta. Gelats i sorbets>

bescuit gelat amb xocolata desfeta bescuit gelat amb xocolata desfeta

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bescuit gelat amb xocolata desfeta
  • es  biscuit glacé con chocolate caliente
  • fr  biscuit glacé au chocolat chaud
  • it  semifreddo con salsa di cioccolato caldo
  • en  ice cream cake with hot chocolate sauce
  • de  Eisbiskuit mit heißer Schokoladensauce

<Plats a la carta. Gelats i sorbets>

bescuit gelat de xocolata blanca, iogurt, violetes i gerds bescuit gelat de xocolata blanca, iogurt, violetes i gerds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bescuit gelat de xocolata blanca, iogurt, violetes i gerds
  • es  biscuit glacé de chocolate blanco, yogur, violetas y frambuesas
  • fr  biscuit glacé de chocolat blanc, yaourt, violettes et framboises
  • it  semifreddo di cioccolato bianco, yogurt, violette e lamponi
  • en  white chocolate, yogurt, violets and raspberry ice cream cake
  • de  Eisbiskuit mit weißer Schokolade, Joghurt, Veilchen und Himbeeren

<Plats a la carta. Postres>

boles de gelat amb whisky boles de gelat amb whisky

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  boles de gelat amb whisky
  • es  bolas de helado con whisky
  • fr  boules de glace au whisky
  • it  palle di gelato al whisky
  • en  ice cream balls with whisky
  • de  Eiskugeln mit Whisky

<Plats a la carta. Gelats i sorbets>

boletes de síndria amb gelat de tres sabors boletes de síndria amb gelat de tres sabors

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  boletes de síndria amb gelat de tres sabors
  • es  bolitas de sandía con helado de tres sabores
  • fr  boules de pastèque à la glace aux trois saveurs
  • it  palline di anguria con tris di gelati
  • en  watermelon balls with three flavoured ice cream
  • de  Wassermelonenbällchen mit drei Eissorten

<Plats a la carta. Postres>