Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "injust" dins totes les àrees temàtiques

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics de l'Institut d'Estudis Catalans, procedeix de l'obra següent:

SOCIETAT CATALANA D'ESTUDIS JURÍDICS. Diccionari jurídic [en línia]. 13a ampl. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans. Societat Catalana d'Estudis Jurídics, 2023.
<https://cit.iec.cat/obresx.asp?obra=DJC>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

 • ca  injust, n m
 • es  injusto

<Dret penal>

Definició
Acció contrària a la justícia.

Nota

 • Àmbit: Inespecífic
 • La denominació injust fa referència a un concepte doctrinal i moral que es basa en valoracions subjectives, i és una traducció del tot arrelada (per bé que inexacta) de l'alemany Unrecht. En el marc de la teoria del delicte, un injust és un fet antijurídic, i el caràcter injust d'un fet fa referència al seu contingut d'antijuridicitat. Convencionalment, es considera que l'antijuridicitat és graduable, mentre que l'injust no ho és. És molt comú identificar l'injust amb el tipus del delicte; en aquest sentit, la doctrina parla sovint d'injust objectiu, d'injust subjectiu i, particularment, dels elements subjectius de l'injust.
 • V. t.: antijuridicitat n f
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

 • ca  injust, n m
 • es  injusto

<Dret>

Definició
Acció contrària a la justícia.

Nota

 • Mentre que la denominació il·lícit fa referència a un concepte objectiu, a una acció tipificada per la llei, injust fa referència a un concepte doctrinal, moral, que es basa en valoracions subjectives.
injust injust

<Dret > Dret penal. Dret penitenciari>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Vocabulari de dret penal i penitenciari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/172/>

 • ca  injust, n m
 • es  injusto, n m

<Dret penal i penitenciari > Dret penal>

Definició
Acció contrària a la justícia.

Nota

 • L'injust és un concepte doctrinal, moral, que es basa en valoracions subjectives. En canvi, l'il·lícit fa referència a un concepte objectiu, a una acció tipificada per la llei.