Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "moniato" dins totes les àrees temàtiques

amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pedrers amb xips de moniato i magrana marinada amb moscatell
  • es  ensalada de mollejas con chips de boniato y granada marinada al moscatel
  • fr  salade de gésiers aux chips de patate douce et à la grenade marinée au muscat
  • it  insalata di ventrigli con chips di patata americana e melagrana marinata nel moscato
  • en  gizzard salad with sweet potato crisps and pomegranate marinated with muscatel
  • de  Kaumagensalat mit Süßkartoffelchips und Granatapfel in Muskatellermarinade

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona
  • es  canelón de boniato relleno de civet de jabalí laqueado sobre cama de sopa de castañas y aceite de trufa
  • fr  cannelloni de patate douce farcie de civet de sanglier sur lit de purée de marrons à l'huile de truffes
  • it  cannellone di patata americana farcita con civet di cinghiale laccato su letto di zuppa di castagne e olio al tartufo
  • en  sweet potato cannelloni stuffed with lackered jugged wild boar on bed of chestnut purée and truffle oil
  • de  Süßkartoffelcannelloni mit lackierter Wildschweinragoutfüllung gebettet auf Kastanienpüree und Trüffelöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato
  • es  virutas de paletilla de cabrito con verduritas sobre coulis de boniato
  • fr  copeaux d'épaule de chevreau aux petits légumes sur coulis de patate douce
  • it  scaglie di spalla di capretto con verdurine su coulis di patata americana
  • en  shoulder of kid shavings with tiny vegetables on sweet potato coulis
  • de  Zickelschulterstreifen mit Gemüse auf Süßkartoffel-Coulis

<Plats a la carta. Carn>

estofat de vedella bruna ecològica dels Pirineus amb castanyes i moniato estofat de vedella bruna ecològica dels Pirineus amb castanyes i moniato

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  estofat de vedella bruna ecològica dels Pirineus amb castanyes i moniato
  • es  estofado de ternera parda ecológica de los Pirineos con castañas y boniato
  • fr  entrecôte de veau brun biologique des Pyrénées aux marrons et à la patata douce
  • it  stufato di vitello bruno d'allevamento ecologico dei Pirinei con castagne e patata americana
  • en  organic brown Pyrenean veal stew with chestnuts and sweet potato
  • de  Eintopf vom braunen Biorind aus den Pyrenäen mit Kastanien und Süßkartoffel

<Plats a la carta. Carn>

filet de bou a la brasa amb Parmentier de moniato trufat filet de bou a la brasa amb Parmentier de moniato trufat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  filet de bou a la brasa amb Parmentier de moniato trufat
  • es  solomillo de buey a la brasa con Parmentier de boniato trufado
  • fr  filet de boeuf grillé sur la braise au Parmentier de patate douce truffée
  • it  filetto di bue alla brace con Parmentier di patata americana tartufata
  • en  charcoal-grilled beef tenderloin with Parmentier of truffled sweet potato
  • de  Rinderfilet vom Rost mit getrüffeltem Süßkartoffelparmentier

<Plats a la carta. Carn>

llom de bacallà gratinat amb allioli suau de mel, tomàquet triturat, escalunyes glacejades i puré de moniato llom de bacallà gratinat amb allioli suau de mel, tomàquet triturat, escalunyes glacejades i puré de moniato

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  llom de bacallà gratinat amb allioli suau de mel, tomàquet triturat, escalunyes glacejades i puré de moniato
  • es  lomo de bacalao gratinado con alioli suave de miel, tomate triturat, chalotes glaseados y puré de boniato
  • fr  filet de morue gratiné à l'ailloli de miel, à la tomate concassée, aux échalotes glacées et à la purée de patate douce
  • it  filetto di baccalà gratinato con allioli al miele, pomodoro frantumato, scalogni glassati e purè di patata americana (maionese all'aglio)
  • en  loin of cod au gratin with honey allioli, crushed tomato, glazed shallots and sweet potato purée (garlic mayonnaise)
  • de  gratinierte Stockfischlende mit mildem Honig-Allioli, Tomatenwürfeln, glacierten Schalotten und Süßkartoffelpüree

<Plats a la carta. Peix i marisc>

moniato al forn moniato al forn

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  moniato al forn
  • es  boniato al horno
  • fr  patate douce au four
  • it  patata americana al forno
  • en  baked sweet potato
  • de  Süßkartoffel aus dem Ofen

<Plats a la carta. Postres>

podridura negra del moniato podridura negra del moniato

<Agricultura > Fitopatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Martí Nadal i Assumpció Moret, procedeix de l'obra següent:

NADAL, Martí; MORET, Assumpció. Noms comuns de les malalties de les plantes [en línia]. Barcelona: Universitat de Barcelona. Serveis Lingüístics, cop. 2021.
<https://www.ub.edu/ubterm/obra/malalties-de-les-plantes/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  podridura negra del moniato, n f

<Malalties de les plantes>

Definició
Infecció del moniato (Ipomoea batatas [L.] Lam.) produïda per l'ascomicet Ceratocystis fimbriata Ell. & Halsted.
raviolis d'espinacs a la catalana i moniato amb reducció de vi negre raviolis d'espinacs a la catalana i moniato amb reducció de vi negre

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  raviolis d'espinacs a la catalana i moniato amb reducció de vi negre
  • es  raviolis de espinacas a la catalana y boniato con reducción de vino tinto
  • fr  raviolis d'épinards à la catalane et de patate douce à la réduction de vin rouge
  • it  ravioli di spinaci alla catalana e patata americana con riduzione di vino rosso
  • en  spinach Catalan style and sweet potato ravioli with red wine reduction
  • de  Ravioli gefüllt mit Spinat auf katalanische Art und Süßkartoffel mit Rotweinreduktion

<Plats a la carta. Pasta>