Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "prognie" dins totes les àrees temàtiques

ànec al forn amb prunes i pinyons ànec al forn amb prunes i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec al forn amb prunes i pinyons
  • es  pato al horno con ciruelas y piñones
  • fr  canard au four aux pruneaux et aux pignons
  • it  anatra al forno con prugne e pinoli
  • en  baked duck with prunes and pine nuts
  • de  Ente aus dem Ofen mit Pflaumen und Pinienkernen

<Plats a la carta. Carn>

ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec del delta de l'Ebre de salsa de prunes i poma caramel·litzada
  • es  pato de El Delta del Ebro relleno de salsa de ciruelas y manzana caramelizada
  • fr  canard de El Delta de l'Ebre farci à la sauce aux prunes et à la pomme caremélisée
  • it  anatra di El Delta de l'Ebre farcita di salsa di prugne e mela caramellata
  • en  stuffed duck from El Delta de l'Ebre with prunes sauce and caramelized apple
  • de  gefüllte Ente aus El Delta de l'Ebre mit Pflaumensauce und karamellisiertem Apfel

<Plats a la carta. Carn>

ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec mut del Penedès amb prunes i pinyons
  • es  pato mudo de El Penedés con ciruelas y piñones
  • fr  canard musqué de El Penedès aux pruneaux et aux pignons
  • it  anatra muta di El Penedès con prugne e pinoli
  • en  muscovy duck from El Penedès with prunes and pine nuts
  • de  Moschusente aus El Penedès mit Pflaumen und Pinienkernen

<Plats a la carta. Carn>

ànec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons ànec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons
  • es  pato mudo de El Penedés asado con ciruelas y piñones
  • fr  canard musqué de El Penedès rôti aux pruneaux et aux pignons
  • it  anatra muta del Penedès arrosto con prugne e pinoli
  • en  roast muscovy duck from El Penedès with prunes and pine nuts
  • de  gebratene Moschusente aus dem Penedès mit Pflaumen und Pinienkernen

<Plats a la carta. Carn>

arònia arònia

<Fruita fresca. Fruita seca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  arònia, n f
  • es  aronia, n f
  • fr  arone, n f
  • fr  aronia, n f
  • fr  aronie, n m, f
  • en  aronia, n
  • en  aronia berry, n
  • en  choke-berry, n
  • en  chokeberry, n

<Fruita fresca. Fruita seca>

Definició
Baia petita i carnosa, roja o negra, comestible, fruit de l'arbust del gènere Aronia, originari de l'Amèrica del Nord.
bisbe cuallarg bisbe cuallarg

<Ciències de la vida>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  bisbe cuallarg, n m
  • es  obispo colilargo
  • fr  euplecte à longue queue
  • en  long-tailed widowbird
  • de  Hahnschweifweber
  • nc  Euplectes progne

<36.118 Ocells > Passeriformes > Ploceids>

bisbe cuallarg bisbe cuallarg

<Zoologia > Ocells>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

FUNDACIÓ BARCELONA ZOO; INSTITUT CATALÀ D'ORNITOLOGIA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari dels ocells del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2017-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/233>
Cada fitxa d'espècie té atribuïda la classificació sistemàtica corresponent a l'ordre i la família.

Un bon nombre de denominacions catalanes són propostes de nova creació que segueixen els Criteris per a la denominació catalana d'ocells aprovats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Determinades fitxes (almenys una per a cada família) s'acompanyen d'il·lustracions.

  • ca  bisbe cuallarg, n m
  • es  obispo colilargo
  • fr  euplecte à longue queue
  • en  long-tailed widowbird
  • de  Hahnschweifweber
  • nc  Euplectes progne

<36.118 Ocells > Passeriformes > Ploceids>

brownie brownie

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brownie
  • es  brownie
  • fr  brownie
  • it  brownie
  • en  brownie
  • de  Brownie

<Plats a la carta. Postres>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  brownie [en], n m
  • es  brownie
  • fr  brownie
  • fr  carré
  • fr  carré au chocolat
  • it  brownie
  • pt  brownie
  • en  brownie

<Cereals>

Definició
Pastís de xocolata i nous o una altra mena de fruita seca, amb textura de bescuit, que se sol servir en porcions quadrades o rectangulars.
brownie amb crema anglesa brownie amb crema anglesa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brownie amb crema anglesa
  • es  brownie con crema inglesa
  • fr  brownie et crème anglaise
  • it  brownie con crema inglese
  • en  brownie with custard
  • de  Brownie mit englischer Creme

<Plats a la carta. Postres>