Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "rovell�" dins totes les àrees temàtiques

al·lèrgia al rovell d'ou al·lèrgia al rovell d'ou

<Ciències de la salut > Al·lergologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>

  • ca  al·lèrgia al rovell d'ou, n f
  • es  alergia a yema de huevo, n f

<Al·lergologia>

Nota

  • Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 84301000135106
arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb ceps, tòfona i rovell d'ou de corral
  • es  arroz con setas de Burdeos, trufa y yema de huevo de corral
  • fr  riz aux cèpes, à la truffe et au jaune d'oeuf
  • it  riso con funghi porcini, tartufo e tuorlo d'uovo
  • en  rice with wild mushrooms, truffle and egg yolk
  • de  Reis mit Steinpilzen, Trüffel und Eidotter

<Plats a la carta. Arrossos>

bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja
  • es  setas de otoño salteadas con hierbas de El Montseny y yema de huevo de granja
  • fr  champignons d'automne sautés aux herbes de El Montseny et au jaune d'oeuf
  • it  funghi autunnali saltati con erbe di El Montseny e rosso d'uovo
  • en  autumn wild mushroom sautéed with herbs from El Montseny and egg yolk
  • de  sautierte Herbstpilze mit Kräutern von El Montseny und Eidotter

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

brou amb rovell d'ou brou amb rovell d'ou

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  brou amb rovell d'ou
  • es  caldo con yema de huevo
  • fr  bouillon au jaune d'oeuf
  • it  brodo con tuorlo d'uovo
  • en  broth with egg yolk
  • de  Bouillon mit Ei

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

consomé amb rovell d'ou consomé amb rovell d'ou

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  consomé amb rovell d'ou
  • es  consomé con yema de huevo
  • fr  consommé au jaune d'oeuf
  • it  consommé con tuorlo d'uovo
  • en  consommé with egg yolk
  • de  Consommé mit Eidotter

<Plats a la carta. Sopes, cremes i consomés>

míldiu de la ceba míldiu de la ceba

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  míldiu de la ceba, n m
  • ca  llampadura de la ceba, n f sin. compl.
  • ca  podridura de la ceba, n f sin. compl.
  • ca  rovell de la ceba, n m sin. compl.

<Agricultura > Fitopatologia>

Definició
Míldiu que ataca la ceba, provocat per Peronospora schleideni.
pastís de rovell d'ou pastís de rovell d'ou

<Cereals>, <Cereals > Producte elaborat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  pastís de rovell d'ou, n m
  • es  tarta capuchina, n f
  • es  tarta de yema, n f

<Cereals>, <Cereals > Producte elaborat>

Definició
Pastís d'origen andalús elaborat amb rovells d'ou, farina de blat de moro i almívar, i cuit al bany maria.

Nota

  • El pastís de rovell d'ou té l'origen probablement en la zona de producció de vins de xerès, que es clarificaven amb clara d'ou. Per aprofitar els rovells restants, les monges clarisses elaboraven dolços diversos, com ara aquest pastís.
Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  rovell, n m
  • ca  oxidació, n f sin. compl.
  • es  herrumbre
  • es  orín
  • es  oxidación

<Construcció>

Definició
Hidròxid de ferro vermellós que es forma a la superfície del ferro per l'acció del ferro humit.
rovell rovell

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  rovell, n m
  • es  añublo
  • es  roya
  • fr  rouille
  • en  rust

<Agricultura > Fitopatologia>

Definició
Malaltia de les plantes produïda per criptògames uredinals.
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

GINER i ROURICH, Matilde. Vocabulari dels oficis d'art. 2a ed. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura, 1990. 164 p.
ISBN 84-393-0947-3

Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  rovell, n m
  • es  herrumbe
  • es  orín

<Arts > Escultura>