Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "vanitós" dins totes les àrees temàtiques

èczema varicós èczema varicós

<.FITXA MODIFICADA>, <Dermatologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  èczema varicós, n m
  • ca  dermatitis d'estasi crònica, n f sin. compl.

<.FITXA MODIFICADA>, <Dermatologia>

amanida de llamàntol i peus de porc amanida de llamàntol i peus de porc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llamàntol i peus de porc
  • es  ensalada de bogavante y manitas de cerdo
  • fr  salade d'homard et de pieds de porc
  • it  insalata di astice e piedi di maiale
  • en  lobster and pig's trotters salad
  • de  Salat mit Hummer und Schweinsfüßen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc amanida de peus de porc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc
  • es  ensalada de manitas de cerdo
  • fr  salade de pieds de porc
  • it  insalata di piedi di maiale
  • en  salad of pig's trotters
  • de  Salat mit Schweinsfüßen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc amb vinagreta d'ou dur
  • es  ensalada de manitas de cerdo a la vinagreta de huevo duro
  • fr  salade de pieds de porc à la vinaigrette d'oeuf dur
  • it  insalata di piedi di maiale con vinaigrette all'uovo sodo
  • en  salad of pig's trotters with hard-boiled egg vinaigrette
  • de  Salat mit Schweinsfüßen und Eiervinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc cruixents amb llagostins amanida de peus de porc cruixents amb llagostins

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc cruixents amb llagostins
  • es  ensalada de manitas de cerdo crujientes con langostinos
  • fr  salade de pieds de porc croustillants aux crevettes
  • it  insalata di piedi di maiale croccanti con mazzancolle
  • en  crunchy pig's trotters salad with prawns
  • de  Salat mit knusprigen Schweinsfüßen und Garnelen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de peus de porc cruixents amb salsa agredolça
  • es  ensalada de manitas de cerdo crujientes con salsa agridulce
  • fr  salade de pieds de porc croustillants à la sauce aigre-douce
  • it  insalata di piedi di maiale croccanti con salsa agrodolce
  • en  crunchy pig's trotters salad with bittersweet sauce
  • de  Salat mit knusprigen Schweinsfüßen und süßsaurer Sauce

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de peus de porc amb maduixes amanida tèbia de peus de porc amb maduixes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de peus de porc amb maduixes
  • es  ensalada templada de manitas de cerdo con fresas
  • fr  salade tiède de pieds de porc aux fraises
  • it  insalata tiepida di piedi di maiale alle fragole
  • en  pig's trotters warm salad with strawberries
  • de  lauwarmer Salat mit Schweinsfüßen und Erdbeeren

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

ametla en palets ametla en palets

<Indústria / Alimentació>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, procedeix de l'obra següent:

ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA. Portal terminològic valencià [en línia]. València: Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2023.
<http://www.avl.gva.es/lexicval/ptv>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  ametla en palets, n f
  • es  almendra en bastoncillos
  • es  almendra en palitos
  • fr  bâtons d'amande
  • en  stick almond

<Indústria / Alimentació>

Definició
Ametla pelada, crua i partida en tires d'aproximadament 1,2 mm, usada especialment en rebosteria.
anàlisi de buits anàlisi de buits

<Tecnologies de la informació i la comunicació>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Diccionaris cartogràfics [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/197/>
Aquesta obra ajunta quatre productes diferents:

- Diccionari terminològic de cartografia
- Diccionari terminològic de fotogrametria
- Diccionari terminològic de sistemes d'informació geogràfica
- Diccionari terminològic de teledetecció

La darrera nota de la fitxa indica de quin d'aquests quatre diccionaris procedeix.

  • ca  anàlisi de buits, n f
  • es  análisis de vacíos
  • en  gap analysis

<Disciplines cartogràfiques > Sistemes d'informació geogràfica > Ciències de la informació geogràfica > Geomàtica > Anàlisi espacial>

Definició
Anàlisi de l'estat de protecció de la biodiversitat en una àrea determinada, que consisteix a comparar les àrees de distribució efectiva o potencial d'espècies, o altres tipus d'àrees rellevants per a la seva conservació, amb les àrees que disposen d'algun estatus de protecció de la natura, amb l'objectiu d'identificar les àrees d'interès natural mancades de protecció o el percentatge d'àrees d'interès natural protegides.

Nota

  • L'anàlisi de buits és directament implementable per mitjà de sistemes d'informació geogràfica, atès que es basa en les operacions de superposició de mapes i de quantificació d'àrees.
  • La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    NUNES, Joan. Diccionari terminològic de sistemes d'informació geogràfica. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya: Enciclopèdia Catalana, 2012. 551 p. (Diccionaris Terminològics)
    ISBN 978-84-393-8863-0; 978-84-412-2188-8
anàlisi de buits anàlisi de buits

<Geografia > Disciplines cartogràfiques>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

Diccionaris cartogràfics [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015-2018. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/197/>
Aquesta obra ajunta quatre productes diferents:

- Diccionari terminològic de cartografia
- Diccionari terminològic de fotogrametria
- Diccionari terminològic de sistemes d'informació geogràfica
- Diccionari terminològic de teledetecció

La darrera nota de la fitxa indica de quin d'aquests quatre diccionaris procedeix.

  • ca  anàlisi de buits, n f
  • es  análisis de vacíos
  • en  gap analysis

<Disciplines cartogràfiques > Sistemes d'informació geogràfica > Ciències de la informació geogràfica > Geomàtica > Anàlisi espacial>

Definició
Anàlisi de l'estat de protecció de la biodiversitat en una àrea determinada, que consisteix a comparar les àrees de distribució efectiva o potencial d'espècies, o altres tipus d'àrees rellevants per a la seva conservació, amb les àrees que disposen d'algun estatus de protecció de la natura, amb l'objectiu d'identificar les àrees d'interès natural mancades de protecció o el percentatge d'àrees d'interès natural protegides.

Nota

  • L'anàlisi de buits és directament implementable per mitjà de sistemes d'informació geogràfica, atès que es basa en les operacions de superposició de mapes i de quantificació d'àrees.
  • La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

    NUNES, Joan. Diccionari terminològic de sistemes d'informació geogràfica. Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya: Enciclopèdia Catalana, 2012. 551 p. (Diccionaris Terminològics)
    ISBN 978-84-393-8863-0; 978-84-412-2188-8