viognier [fr]
viognier [fr]
- ca viognier [fr], n m
- es viognier, n m
- fr viognier, n m
- en Viognier, n
Vitivinicultura > Varietats vitivinícoles > Varietat blanca
Definició
1. Cep conreat tradicionalment a la regió francesa de la vall del Roine, sobretot a la ciutat de Condrieu, poc productiu i molt sensible.
2. Raïm blanc produït pel cep viognier, de maduració tardana, menut o mitjà, compacte i amb els grans petits, esfèrics, de color blanc ambre i amb la pell gruixuda.
3. Vi elaborat amb raïm viognier, suau, fragant, amb un grau alcohòlic alt i una aroma floral i afruitada.
2. Raïm blanc produït pel cep viognier, de maduració tardana, menut o mitjà, compacte i amb els grans petits, esfèrics, de color blanc ambre i amb la pell gruixuda.
3. Vi elaborat amb raïm viognier, suau, fragant, amb un grau alcohòlic alt i una aroma floral i afruitada.
Nota
-
Criteris aplicats:
S'aprova la denominació viognier, manlleu del francès d'origen incert, pels motius següents:
·és la denominació recollida a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA); també es documenta en altres textos especialitzats de l'àmbit i en obres terminològiques;
·en les altres llengües també s'utilitza aquesta denominació;
·té el vistiplau dels especialistes, que informen que es pronuncia com en francès.