Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

viognier [fr] - Terminologia de la vitivinicultura

Presentació
  • ca  viognier [fr], n m
  • es  viognier, n m
  • fr  viognier, n m
  • en  Viognier, n

Vitivinicultura > Varietats vitivinícoles > Varietat blanca

Definició
1. Cep conreat tradicionalment a la regió francesa de la vall del Roine, sobretot a la ciutat de Condrieu, poc productiu i molt sensible.
2. Raïm blanc produït pel cep viognier, de maduració tardana, menut o mitjà, compacte i amb els grans petits, esfèrics, de color blanc ambre i amb la pell gruixuda.
3. Vi elaborat amb raïm viognier, suau, fragant, amb un grau alcohòlic alt i una aroma floral i afruitada.

Nota

  • Criteris aplicats:

    S'aprova la denominació viognier, manlleu del francès d'origen incert, pels motius següents:

    ·és la denominació recollida a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA); també es documenta en altres textos especialitzats de l'àmbit i en obres terminològiques;

    ·en les altres llengües també s'utilitza aquesta denominació;

    ·té el vistiplau dels especialistes, que informen que es pronuncia com en francès.