Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "Brassica rapa" dins totes les àrees temàtiques
<Ciències de la salut > Al·lergologia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d'al·lèrgies [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2021. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/296>
- ca al·lèrgia a la colza (Brassica rapa L. subsp. oleifera), n f
- es alergia a colza (Brassica rapa L. subsp. oleifera), n f
<Al·lergologia>
Nota
- Nomenclatura creada a Catalunya. Codi assignat: 89191000135100
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca bleda xinesa, n f
- es bok choy
- es col china
- es pak choi
- fr bok choy
- fr chou chinois
- fr pak-choï
- it bok choi
- it cavolo cinese
- it cavolo sedano
- it pak-choi
- pt couve chinesa
- pt pakchoi
- en bok choi
- en bok choy
- en celery cabbage
- en celery mustard
- en Chinese cabbage
- en Chinese mustard
- en pak choi
- zh báicài
- zh xiǎobáicài
- nc Brassica campestris var. chinensis
- nc Brassica rapa var. chinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
<Agricultura > Horticultura>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca bleda xinesa, n f
- es bok choy
- es col china
- es pak choi
- fr bok choy
- fr chou chinois
- fr pak-choï
- it bok choi
- it cavolo cinese
- it cavolo sedano
- it pak-choi
- pt couve chinesa
- pt pakchoi
- en bok choi
- en bok choy
- en celery cabbage
- en celery mustard
- en Chinese cabbage
- en Chinese mustard
- en pak choi
- zh báicài
- zh xiǎobáicài
- nc Brassica campestris var. chinensis
- nc Brassica rapa var. chinensis
<Agricultura > Horticultura>
Definició
<Botànica>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
VALLÈS, Joan (dir.). Noms de plantes: Corpus de fitonímia catalana [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/191/>
Es tracta d'un diccionari descriptiu, que recull les denominacions catalanes de plantes vasculars autòctones i de plantes vasculars exòtiques amb interès comercial, cultural o científic.
Aquest caràcter descriptiu justifica la presència de moltes denominacions no recollides en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans. Per a orientar els usuaris, les denominacions catalanes estan classificades en un ordre decreixent de prioritat:
- Termes principals: Formes del diccionari normatiu o bé, en cas de no haver-n'hi, primeres formes alfabètiques.
- Sinònims complementaris: Formes recollides com a sinònimes en el diccionari normatiu.
- Altres sinònims: Formes no documentades en el diccionari normatiu que compleixen la normativa.
- Variants lingüístiques: Formes no normatives i manlleus no adaptats (escrits en cursiva)
Les denominacions procedeixen d'un corpus de més de tres-centes obres botàniques publicades entre el 1871 i el 2013, entre les quals destaca com a punt de partida Els noms de les plantes als Països Catalans, de Francesc Masclans.
Respecte a les obres originals, s'han revisat les denominacions catalanes i s'han estandarditzat els noms científics.
Per veure les fonts en què s'ha documentat cada denominació o conèixer els criteris seguits, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT.
- ca bleda xinesa, n f
- nc Brassica rapa L. subsp. chinensis (L.) Hanelt
- nc Brassica campestris L. var. chinensis (L.) N. Busch sin. compl.
<Botànica > crucíferes / brassicàcies>
<Ciències de la vida>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
VALLÈS, Joan (dir.). Noms de plantes: Corpus de fitonímia catalana [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2014. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/191/>
Es tracta d'un diccionari descriptiu, que recull les denominacions catalanes de plantes vasculars autòctones i de plantes vasculars exòtiques amb interès comercial, cultural o científic.
Aquest caràcter descriptiu justifica la presència de moltes denominacions no recollides en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans. Per a orientar els usuaris, les denominacions catalanes estan classificades en un ordre decreixent de prioritat:
- Termes principals: Formes del diccionari normatiu o bé, en cas de no haver-n'hi, primeres formes alfabètiques.
- Sinònims complementaris: Formes recollides com a sinònimes en el diccionari normatiu.
- Altres sinònims: Formes no documentades en el diccionari normatiu que compleixen la normativa.
- Variants lingüístiques: Formes no normatives i manlleus no adaptats (escrits en cursiva)
Les denominacions procedeixen d'un corpus de més de tres-centes obres botàniques publicades entre el 1871 i el 2013, entre les quals destaca com a punt de partida Els noms de les plantes als Països Catalans, de Francesc Masclans.
Respecte a les obres originals, s'han revisat les denominacions catalanes i s'han estandarditzat els noms científics.
Per veure les fonts en què s'ha documentat cada denominació o conèixer els criteris seguits, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT.
- ca bleda xinesa, n f
- nc Brassica rapa L. subsp. chinensis (L.) Hanelt
- nc Brassica campestris L. var. chinensis (L.) N. Busch sin. compl.
<Botànica > crucíferes / brassicàcies>
<Alimentació. Gastronomia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/201/>
- ca bleda xinesa, n f
- es bok choy, n m
- es col china, n f
- es pak choi, n m
- fr bok choy, n m
- fr chou chinois, n m
- fr pak-choï, n m
- it bok choi, n m
- it cavolo cinese, n m
- it cavolo sedano, n m
- it pak-choi, n m
- pt couve chinesa, n f
- pt pakchoi, n m
- en bok choi, n
- en bok choy, n
- en celery cabbage, n
- en celery mustard, n
- en Chinese cabbage, n
- en Chinese mustard, n
- en pak choi, n
- zh 小白菜
- zh 大白菜
- zh dà bái cài, n
- zh xiǎo bái cài, n
- nc Brassica campestris var. chinensis
- nc Brassica rapa var. chinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
<Alimentació. Gastronomia>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Glossari de sabors del món [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2022. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/201/>
- ca col florida xinesa, n f
- ca tsaixin, n m sin. compl.
- ca xoi-sum, n m sin. compl.
- es choi sum, n m
- es choy sum, n m
- fr choy sum, n m
- en Chinese flowering cabbage, n
- en choi sum, n
- en choy sum, n
- zh cài xīn, n
- nc Brassica rapa var. parachinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
Nota
- 1. La col florida xinesa és de la mateixa família de la bleda xinesa i la col xinesa.
- 2. La col florida xinesa és un ingredient del plat xiitake amb col florida xinesa (vegeu-ne la fitxa).
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca col florida xinesa, n m
- ca tsaixin, n m sin. compl.
- ca xoi-sum, n m sin. compl.
- es choi sum, n m
- es choy sum, n m
- fr bok choy sum, n m
- fr choï sum, n m
- fr chou cantonnais, n m
- fr choy sum, n m
- en bok choy sum, n
- en Chinese flowering cabbage, n
- en choi sum, n
- en choy sum, n
- en false pak-choi, n
- en flowering bok choy sum, n
- en flowering cabbage, n
- en flowering white cabbage, n
- en Guangdong cabbage, n
- en mock pak-choi, n
- en choisum, n m var. ling.
- zh 菜心, n
- zh càixīn, n
- nc Brassica rapa var. parachinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
Definició
<Agricultura > Horticultura>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca col xinesa, n f
- es col china
- es pe-tsai
- fr chou chinois
- fr chou de Shanton
- fr pé-tsaï
- it cavolo cinese
- pt couve chinesa
- en celery cabbage
- en Chinese cabbage
- en napa
- en pe-tsai
- zh báicài
- zh dàbáicài
- nc Brassica campestris var. pekinensis
- nc Brassica rapa var. pekinensis
<Agricultura > Horticultura>
Definició
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>
La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca col xinesa, n f
- es col china
- es pe-tsai
- fr chou chinois
- fr chou de Shanton
- fr pé-tsaï
- it cavolo cinese
- pt couve chinesa
- en celery cabbage
- en Chinese cabbage
- en napa
- en pe-tsai
- zh báicài
- zh dàbáicài
- nc Brassica campestris var. pekinensis
- nc Brassica rapa var. pekinensis
<Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats>