Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "carns" dins totes les àrees temàtiques

assortiment de carns assortiment de carns

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de carns
  • es  surtido de carnes
  • fr  assortiment de viandes
  • it  assortimento di carni
  • en  assorted meats
  • de  Auswahl an Fleisch

<Plats a la carta. Carn>

assortiment de carns ibèriques a la llosa assortiment de carns ibèriques a la llosa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de carns ibèriques a la llosa
  • es  surtido de carnes ibéricas a la losa
  • fr  assortiment de viandes grillées sur la pierre
  • it  assortimento di carne iberica cotta su pietra
  • en  assorted stone-grilled Iberian meat
  • de  Auswahl an iberischem Fleisch vom heißen Stein

<Plats a la carta. Carn>

begut -uda de cara begut -uda de cara

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  begut -uda de cara, adj
  • ca  begut -uda de carns, adj sin. compl.
  • ca  begut -uda de galtes, adj sin. compl.

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>

Definició
Sec de cara, de poques carns.
broqueta de carns variades broqueta de carns variades

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  broqueta de carns variades
  • es  pincho de carnes variadas
  • fr  brochette de viandes variées
  • it  spiedino di carni miste
  • en  assorted meat brochette
  • de  gemischter Fleischspieß

<Plats a la carta. Carn>

cap de partida de carns cap de partida de carns

<Lleure. Turisme > Hoteleria i turisme>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de turisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2022-2023. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/312>

  • ca  cap de partida de carns, n m, f
  • es  asador | asadora, n m, f
  • es  jefe de partida de carnes | jefa de partida de carnes, n m, f
  • fr  chef rôtisseur | chef, cheffe rôtisseuse, n m, f
  • fr  rôtisseur | rôtisseuse, n m, f
  • en  chef rôtisseur, n
  • en  roast chef, n
  • de  Bratenkoch | Bratenköchin, n m, f
  • de  Rotisseur | Rotisseurin, n m, f
  • de  Rôtisseur | Rôtisseurin, n m, f

<Turisme > Gastronomia i restauració>

Definició
Cap de partida responsable de l'elaboració dels plats de carn.

Nota

  • En francès del Quebec, chef és tant masculí com femení, mentre que a Europa la forma femenina és cheffe.
graellada de carns de la Noguera graellada de carns de la Noguera

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  graellada de carns de la Noguera
  • es  parrillada de carnes de La Noguera
  • fr  viandes grillées de La Noguera
  • it  grigliata di carne di La Noguera
  • en  assorted grilled meat from La Noguera
  • de  Fleischgrillplatte aus La Noguera

<Plats a la carta. Carn>

Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns, n m
  • ca  PIRAC, n m sigla
  • es  Plan de Investigación de Residuos en Animales y Carnes
  • es  PIRAC sigla

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Conjunt de controls analítics i actuacions diverses que efectuen les autoritats sanitàries mitjançant un veterinari oficial i laboratoris auxiliars a fi d'evitar la presència de residus medicamentosos en els animals i en els productes que se'n deriven destinats al consum humà.
Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de veterinària i ramaderia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/163/>
A més de termes, es recullen les formes sufixades catalanes més productives en l'àmbit de veterinària, amb indicació en la nota de diversos termes habituals que les utilitzen.

  • ca  Pla d'Investigació de Residus en Animals i Carns, n m
  • ca  PIRAC, n m sigla
  • es  Plan de Investigación de Residuos en Animales y Carnes
  • es  PIRAC sigla

<Veterinària i ramaderia > Inspecció veterinària>

Definició
Conjunt de controls analítics i actuacions diverses que efectuen les autoritats sanitàries mitjançant un veterinari oficial i laboratoris auxiliars a fi d'evitar la presència de residus medicamentosos en els animals i en els productes que se'n deriven destinats al consum humà.