Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "esqueixat" dins totes les àrees temàtiques

amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb bacallà esqueixat i taronja
  • es  ensalada de escarola con bacalao desmigado y naranja
  • fr  salade de scarole à la morue effilochée et à l'orange
  • it  insalata di scarola con baccalà sfilacciato e arancia
  • en  escarole salad with shredded salt cod and orange
  • de  Endiviensalat mit zerstoßenem Stockfisch und Orangen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de favetes amb bacallà esqueixat amanida de favetes amb bacallà esqueixat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes amb bacallà esqueixat
  • es  ensalada de habitas con bacalao desmigado
  • fr  salade de fèves fines à la morue effilochée
  • it  insalata di favette con baccalà sfilacciato
  • en  salad of baby broad beans with shredded salt cod
  • de  Salat mit jungen Saubohnen und zerstoßenem Stockfisch

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat amb favetes, tomàquet natural i oli d'oliva
  • es  bacalao desmigado con habitas, tomate natural y aceite de oliva
  • fr  morue effilochée aux fèves fines, à la tomate naturelle et à l'huile d'olive
  • it  baccalà sfilacciato con favette, pomodoro naturale e olio d'oliva
  • en  shredded salt cod with baby broad beans, natural tomato and olive oil
  • de  zerstoßener Stockfisch mit jungen Saubohnen, Tomaten und Olivenöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat amb tomàquet bacallà esqueixat amb tomàquet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat amb tomàquet
  • es  bacalao desmigado con tomate
  • fr  morue effilochée à la tomate
  • it  baccalà sfilacciato con pomodoro
  • en  shredded salt cod with tomato
  • de  zerstoßener Stockfisch mit Tomate

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bacallà esqueixat arrebossat bacallà esqueixat arrebossat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà esqueixat arrebossat
  • es  bacalao desmigado rebozado
  • fr  morue effilée panée
  • it  baccalà sfilacciato impanato
  • en  shredded salt cod in batter
  • de  panierter zerstoßener Stockfisch

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bledes saltades amb mongetes blanques i bacallà esqueixat
  • es  acelgas salteadas con alubias blancas y bacalao desmigado
  • fr  blettes sautées aux haricots blancs et à la morue effilochée
  • it  bietole saltate con cannellini e baccalà spezzettato
  • en  sautéed chard with white kidney beans and shredded salt cod
  • de  sautierter Mangold mit weißen Bohnen und zerstoßenem Stockfisch

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

escalivada amb anxoves i bacallà esqueixat escalivada amb anxoves i bacallà esqueixat

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  escalivada amb anxoves i bacallà esqueixat
  • es  escalivada con anchoas y bacalao desmigado
  • fr  escalivada aux anchois et à la morue effilochée (légumes rôtis)
  • it  escalivada con acciughe e baccalà spezzettato (ortaggi arrostiti)
  • en  escalivada with anchovies and shredded salt cod (roast vegetables)
  • de  Escalivada mit Anchovis und zerstoßenem Stockfisch (geröstetes Gemüse)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

porc esqueixat porc esqueixat

<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.

  • ca  porc esqueixat, n m
  • es  cerdo desmenuzado, n m
  • es  cerdo desmigado, n m
  • es  pulled pork, n m
  • fr  effiloché de porc, n m
  • fr  porc effiloché, n m
  • en  pulled pork, n

<Carn. Aviram. Caça. Menuts > Producte elaborat>

Definició
Preparació de carn de porc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa.

Nota

  • El porc esqueixat és un plat originari del sud dels EUA.