Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "rafegada" dins totes les àrees temàtiques

arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb botifarra esparracada, rossinyols i navalles
  • es  arroz con butifarra esparracada, rebozuelos y navajas (butifarra rasgada)
  • fr  riz à la botifarra esparracada, aux chanterelles et aux couteaux de mer (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  riso con botifarra esparracada, gallinacci e cappelunghe (salsiccia catalana a straccetti)
  • en  rice with botifarra esparracada, chanterelles and razor clams (ragged large Catalan pork sausage)
  • de  Reis mit Botifarra esparracada, Pfifferlingen und Schwertmuscheln (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Arrossos>

assortiment de bolets amb botifarra esparracada assortiment de bolets amb botifarra esparracada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  assortiment de bolets amb botifarra esparracada
  • es  surtido de setas con butifarra esparracada (butifarra rasgada)
  • fr  assortiment de champignons à la botifarra esparracada (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  assortimento di funghi con botifarra esparracada (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
  • en  assorted mushrooms with botifarra esparracada (ragged large Catalan pork sausage)
  • de  Auswahl an Pilzen mit Botifarra esparracada (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bolets saltats amb botifarra negra esparracada bolets saltats amb botifarra negra esparracada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets saltats amb botifarra negra esparracada
  • es  setas salteadas con butifarra negra esparracada (butifarra rasgada)
  • fr  champignons sautés à la botifarra negra esparracada (boudin noir déguenillé)
  • it  funghi saltati con botifarra negra esparracada (sanguinaccio a straccetti)
  • en  sautéed mushrooms with botifarra negra esparracada (ragged blood sausage)
  • de  sautierte Pilze mit Botifarra negra esparracada (aufgeplatzte Blutwurst)

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

botifarra esparracada amb ou i patates fregides botifarra esparracada amb ou i patates fregides

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra esparracada amb ou i patates fregides
  • es  butifarra esparracada con huevo y patatas fritas (butifarra rasgada)
  • fr  botifarra esparracada à l'oeuf et aux frites (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  botifarra esparracada con uovo e patate fritte (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
  • en  botifarra esparracada with egg and chips (large ragged Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra esparracada mit Ei und Pommes frites (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Carn>

botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra esparracada amb rossinyols i mongetes del ganxet
  • es  butifarra esparracada con rebozuelos y judías de gancho (butifarra rasgada)
  • fr  botifarra esparracada aux chanterelles et aux haricots (longue saucisse de porc catalane déguenillée)
  • it  botifarra esparracada con gallinacci e cannellini (grossa salsiccia di maiale catalana a straccetti)
  • en  botifarra esparracada with chanterelles and white kidney beans (large ragged Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra esparracada mit Pfifferlingen und Bohnen (aufgeplatzte große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Carn>

botifarra negra esparracada amb fesols de Santa Pau i cruixent de cansalada botifarra negra esparracada amb fesols de Santa Pau i cruixent de cansalada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra negra esparracada amb fesols de Santa Pau i cruixent de cansalada
  • es  butifarra negra esparracada con alubias de Santa Pau y crujiente de tocino (butifarra rasgada)
  • fr  botifarra negra esparracada aux haricots de Santa Pau et au lard croustillant (boudin noir déguenillé)
  • it  botifarra negra esparracada con fagioli di Santa Pau e croccante di lardo (sanguinaccio a straccetti)
  • en  botifarra negra esparracada with white beans from Santa Pau and crunchy bacon (ragged blood sausage)
  • de  Botifarra negra esparracada mit Bohnen aus Santa Pau und knusprigem Speck (aufgeplatzte Blutwurst)

<Plats a la carta. Carn>

deformitat de cop de vent deformitat de cop de vent

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Reumatologia>, <Traumatologia i ortopèdia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  deformitat de cop de vent, n f
  • ca  deformitat d'aleta de foca, n f sin. compl.
  • ca  deformitat de ràfega, n f sin. compl.
  • fr  déformation en coup de vent
  • en  seal-fin deformity

<Ciències de la salut > Semiologia>, <Reumatologia>, <Traumatologia i ortopèdia>

Definició
Desviació cubital dels dits, acompanyada sovint de subluxació palmar de les falanges proximals, característica de l'artritis reumatoide.
factor de ràfega factor de ràfega

<TIC > Telecomunicacions>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari de telecomunicacions [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia) (Ciència i Tecnologia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/235/>
Aquesta obra recull com a accepcions d'un sol terme els significats que tenen una mateixa denominació.

Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'han suprimit del tot o en part algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  factor de ràfega, n m
  • es  factor de ráfaga
  • en  gust factor

<Telecomunicacions > Telemàtica>

Definició
Relació entre la taxa màxima i la mitjana del ^trànsit^ transmès per una font.
fanecada fanecada

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

Atenció! La informació d'aquesta fitxa pot requerir una revisió.

Si teniu dubtes sobre un punt concret, adreceu-vos al Servei d'atenció personalitzada.

  • ca  fanecada, n f
  • ca  faneca d'horta, n f sin. compl.
  • ca  faneca de puny, n f sin. compl.
  • ca  faneca de sembradura, n f sin. compl.
  • es  fanega de puño
  • es  fanega de sembradura
  • es  fanegada
  • es  hanegada

<Agricultura>

Definició
Mesura superficial agrària equivalent a l'extensió de terreny que es pot sembrar amb una faneca de gra.
fanecada fanecada

<Agricultura. Ramaderia. Pesca>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

Vocabulari forestal [en línia]. Castelló de la Plana: Xarxa Vives d'Universitats; València: Universitat Politècnica de València. Àrea de Promoció i Normalització Lingüística: Editorial de la Universitat Politècnica de València, 2010. (Vocabularis Universitaris)
ISBN 978-84-8363-609-1

Dins de:
XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Multidiccionari [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2016, cop. 2016.
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/178>
Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment per la Universitat Politècnica de València o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  fanecada, n f
  • es  hanegada, n f
  • fr  fanègue, n f
  • en  land measure equivalent to 6,459.6 sqM, n

<Enginyeria forestal>