Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "ranci" dins totes les àrees temàtiques

ànec confitat amb peres i vi ranci ànec confitat amb peres i vi ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec confitat amb peres i vi ranci
  • es  pato confitado con peras y vino rancio
  • fr  canard confit aux poires et au vin rance
  • it  anatra confit con pere e vino rancido
  • en  pickled duck with pears and mellow wine
  • de  eingelegte Ente mit Birnen und Firnewein

<Plats a la carta. Carn>

botifarra de foie-gras amb poma i vi ranci botifarra de foie-gras amb poma i vi ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra de foie-gras amb poma i vi ranci
  • es  butifarra de foie gras con manzana y vino rancio
  • fr  saucisse de foie gras à la pomme et au rancio
  • it  salsiccia di foie gras con mele e vino rancido
  • en  foie gras botifarra sausage with apple and rancio wine
  • de  Foie-Gras-Bratwurst mit Apfel und Firnewein

<Plats a la carta. Carn>

coulant de pinyons i sorbet de panses amb moscatell ranci coulant de pinyons i sorbet de panses amb moscatell ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  coulant de pinyons i sorbet de panses amb moscatell ranci
  • es  coulant de piñones y sorbete de pasas al moscatel rancio
  • fr  coulant de pignons et sorbet de raisins secs au muscat vieux
  • it  coulant di pinoli e sorbetto di uva passa con moscatello invecchiato
  • en  pine nuts coulant and raisins sorbet with old muscatel
  • de  Pinienkern-Coulant und Rosinensorbet mit altem Muskateller

<Plats a la carta. Postres>

filet de vedella farcit de foie-gras amb salsa de vi ranci filet de vedella farcit de foie-gras amb salsa de vi ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  filet de vedella farcit de foie-gras amb salsa de vi ranci
  • es  solomillo de ternera relleno de foie gras con salsa de vino rancio
  • fr  filet de veau farci de foie gras à la sauce de vin rance
  • it  filetto di vitello farcito di foie gras con salsa di vino rancido
  • en  veal tenderloin stuffed with foie gras with mellow wine sauce
  • de  Kalbsfilet mit Foie-Gras-Füllung und Firneweinsauce

<Plats a la carta. Carn>

prunes amb vi ranci prunes amb vi ranci

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  prunes amb vi ranci
  • es  ciruelas con vino rancio
  • fr  prunes au vin rance
  • it  prugne al vino vecchio
  • en  plums in mellow wine
  • de  Pflaumen mit Firnewein

<Plats a la carta. Postres>

ranci rància ranci rància

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Disciplines de suport > Química>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  ranci rància, adj

<Ciències de la salut > Conceptes troncals>, <Disciplines de suport > Química>

Definició
Dit d'una substància greixosa que, alterant-se químicament, adquireix una olor i un sabor especials, desagradables.
vi ranci vi ranci

<Alimentació. Gastronomia > Begudes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. TO Begudes [fitxer XML]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2006. (Terminologia Oberta)
<http://www.termcat.cat/productes/toberta.htm>

  • ca  vi ranci, n m
  • ca  vi bo, n m sin. compl.
  • es  vino añejo
  • es  vino rancio
  • fr  vin vieux
  • en  aged wine
  • en  old wine

<Begudes>

vi ranci vi ranci

<Productes bevibles>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>

  • ca  vi ranci, n m
  • ca  vi bo, n m sin. compl.
  • es  vino añejo
  • es  vino rancio
  • fr  vin vieux
  • en  aged wine
  • en  old wine

<Indústria > Indústria alimentària > Begudes > Productes bevibles>