Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "salutaci" dins totes les àrees temàtiques

alutaci -àcia alutaci -àcia

<Botànica > Palinologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per Joan Martín, M. Antònia Julià i Carles Riera, procedeix de l'obra següent:

MARTÍN, Joan; JULIÀ, Maria Antònia; RIERA, Carles. Diccionari de palinologia. Barcelona: Universitat de Barcelona. Servei de Llengua Catalana, 2003. 79 p.; 21 cm. (Miscel·lània Terminològica; 3) ISBN 84-95817-02-0

Les dades originals poden haver estat actualitzades posteriorment pels autors o, amb el seu vistiplau, pel TERMCAT.

  • ca  alutaci -àcia, adj
  • es  alutáceo, adj
  • en  alutaceous, adj

<Palinologia>

Definició
Psilat.

Nota

  • Del llatí ALUTACIUS 'de pell', 'de cuir' (derivat d'ALUTA 'pell', 'cuir'). Aplicat al pol·len, significa literalment 'lluent com el cuir', és a dir, 'sense ornamentació'. Terme introduït per Faegri & Iversen (1964).
amanida d'escarola amb bolets saltats amanida d'escarola amb bolets saltats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb bolets saltats
  • es  ensalada de escarola con setas salteadas
  • fr  salade de scarole aux champignons sautés
  • it  insalata di scarola con funghi saltati
  • en  escarole salad with sautéed mushrooms
  • de  Endiviensalat mit sautierten Pilzen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec
  • es  ensalada templada de setas salteadas y espárragos verdes con jamón de pato
  • fr  salade tiède de champignons sautés et d'asperges vertes au jambon de canard
  • it  insalata tiepida di funghi saltati e asparagi verdi con prosciutto d'anatra
  • en  warm salad of sautéed wild mushrooms and green asparagus with duck ham
  • de  lauwarmer Salat mit sautierten Pilzen und grünem Spargel mit Entenschinken

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bistec amb mongetes tendres i pernil saltats bistec amb mongetes tendres i pernil saltats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bistec amb mongetes tendres i pernil saltats
  • es  bistec con judías verdes y jamón salteados
  • fr  bifteck aux haricots verts et au jambon sautés
  • it  bistecca con fagiolini verdi e prosciutto saltati
  • en  steak with sautéed fresh green beans and cured ham
  • de  Steak mit sautierten grünen Bohnen und Schinken

<Plats a la carta. Carn>

bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets de tardor saltats amb herbes del Montseny i rovell d'ou de granja
  • es  setas de otoño salteadas con hierbas de El Montseny y yema de huevo de granja
  • fr  champignons d'automne sautés aux herbes de El Montseny et au jaune d'oeuf
  • it  funghi autunnali saltati con erbe di El Montseny e rosso d'uovo
  • en  autumn wild mushroom sautéed with herbs from El Montseny and egg yolk
  • de  sautierte Herbstpilze mit Kräutern von El Montseny und Eidotter

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bolets de temporada saltats amb encenalls de pernil ibèric bolets de temporada saltats amb encenalls de pernil ibèric

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets de temporada saltats amb encenalls de pernil ibèric
  • es  salteado de setas de temporada con virutas de jamón ibérico
  • fr  champignons de saison sautés aux copeaux de jambon ibérique
  • it  funghi di stagione saltati con scaglie di prosciutto iberico
  • en  sautéed mushrooms in season with Iberian cured ham shavings
  • de  sautierte Pilze der Saison mit iberischen Schinkenstreifen

<Plats a la carta. Tapes>

bolets saltats bolets saltats

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets saltats
  • es  setas salteadas
  • fr  champignons sautés
  • it  funghi saltati
  • en  sautéed mushrooms
  • de  sautierte Pilze

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

bolets saltats amb botifarra negra esparracada bolets saltats amb botifarra negra esparracada

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets saltats amb botifarra negra esparracada
  • es  setas salteadas con butifarra negra esparracada (butifarra rasgada)
  • fr  champignons sautés à la botifarra negra esparracada (boudin noir déguenillé)
  • it  funghi saltati con botifarra negra esparracada (sanguinaccio a straccetti)
  • en  sautéed mushrooms with botifarra negra esparracada (ragged blood sausage)
  • de  sautierte Pilze mit Botifarra negra esparracada (aufgeplatzte Blutwurst)

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

bolets saltats amb gambetes bolets saltats amb gambetes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets saltats amb gambetes
  • es  setas salteadas con camarones
  • fr  champignons sautés aux crevettes roses
  • it  funghi saltati ai gamberetti
  • en  sautéed mushrooms with shrimps
  • de  sautierte Pilze mit Garnelen

<Plats a la carta. Verdures, hortalisses i llegums>

bolets saltats de la casa bolets saltats de la casa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bolets saltats de la casa
  • es  setas salteadas de la casa
  • fr  champignons sautés maison
  • it  funghi saltati della casa
  • en  house sautéed mushrooms
  • de  sautierte Pilze nach Art des Hauses

<Plats a la carta. Entrants i amanides>