Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "secci" dins totes les àrees temàtiques

índex de secció del fèmur índex de secció del fèmur

<Anatomia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que pot requerir una revisió, procedeix de l'obra següent:

INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS; FUNDACIÓ ACADÈMIA DE CIÈNCIES MÈDIQUES I DE LA SALUT DE CATALUNYA I DE BALEARS; ENCICLOPÈDIA CATALANA; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT. Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT): Versió de treball [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2015-2021 (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/183/>

  • ca  índex de secció del fèmur, n m

<Anatomia>, <Tècniques diagnòstiques i de tractament>

Definició
Relació centesimal entre el diàmetre anteroposterior de la diàfisi del fèmur i el seu diàmetre transversal.
aïllador de secció aïllador de secció

<Construcció > Obres públiques > Enginyeria civil>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>
Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  aïllador de secció, n m
  • es  aislador de sección
  • en  section insulator

<Enginyeria civil > Enginyeria del transport>

Definició
Aïllador elèctric que es disposa en els ^seccionaments^ i que permet de mantenir en les línies de ferrocarril la continuïtat mecànica de la línia aèria de contacte.
amanida amb formatge de cabra i fruita seca amanida amb formatge de cabra i fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb formatge de cabra i fruita seca
  • es  ensalada con queso de cabra y frutos secos
  • fr  salade au fromage de chèvre et aux fruits secs
  • it  insalata con formaggio di capra e frutti secchi
  • en  salad with goat cheese and dried fruits and nuts
  • de  Salat mit Ziegenkäse, Trockenfrüchten und Nüssen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb formatge de cabra i vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada con queso de cabra y vinagreta de frutos secos
  • fr  salade au fromage de chèvre et à la vinaigrette aux fruits secs
  • it  insalata con formaggio di capra e vinaigrette di frutti secchi
  • en  salad with goat cheese and a nut vinaigrette
  • de  Salat mit Ziegenkäse und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb fruita seca amanida amb fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb fruita seca
  • es  ensalada de frutos secos
  • fr  salade de fruits secs
  • it  insalata di frutti secchi
  • en  dried fruits and nuts salad
  • de  Salat mit Trockenfrüchten und Nüssen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida amb pinya tropical, tonyina i vinagreta de fruita seca
  • es  ensalada con piña, atún y vinagreta de frutos secos
  • fr  salade à l'ananas, au thon et à la vinaigrette de fruits secs
  • it  insalata d'ananas, tonno e vinaigrette ai frutti secchi
  • en  salad with pineapple, tuna and dried fruits and nuts vinaigrette
  • de  Salat mit Ananas, Thunfisch und Trockenfrüchtevinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'enciams variats amb fruita seca i formatge fresc amanida d'enciams variats amb fruita seca i formatge fresc

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'enciams variats amb fruita seca i formatge fresc
  • es  ensalada de lechugas variadas con frutos secos y queso fresco
  • fr  salade de laitues variées aux fruits secs et au fromage frais
  • it  insalata di lattughe miste con frutti secchi e formaggio fresco
  • en  salad of assorted lettuces with dried fruits and nuts and fresh cheese
  • de  bunte Blattsalate mit Trockenfrüchten, Nüssen und Frischkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida d'escarola amb fruita seca i romesco amanida d'escarola amb fruita seca i romesco

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'escarola amb fruita seca i romesco
  • es  ensalada de escarola con frutos secos y romesco (salsa catalana de frutos secos, pimiento rojo, tomate y ajo)
  • fr  salade de scarole aux fruits secs et au romesco (sauce catalane à base de fruits secs, poivron rouge, tomate et ail)
  • it  insalata di scarola con frutti secchi e romesco (salsa catalana a base di frutta secca, peperoncino rosso, pomodoro e aglio)
  • en  escarole salad with dried fruits and nuts and romesco (Catalan nut, red pepper, tomato, and garlic sauce)
  • de  Endiviensalat mit Trockenfrüchten, Nüssen und Romesco (katalanische Sauce aus Nüssen, rottem Paprika, Tomaten und Knoblauch)

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de favetes i tomàquets secs amanida de favetes i tomàquets secs

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes i tomàquets secs
  • es  ensalada de habitas y tomates secos
  • fr  salade de fèves fines et de tomates séchées
  • it  insalata di favette e pomodori secchi
  • en  baby broad beans and dried tomatoes salad
  • de  Salat mit jungen Saubohnen und getrockneten Tomaten

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de favetes i tomàquets secs amb vinagreta de mel amanida de favetes i tomàquets secs amb vinagreta de mel

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de favetes i tomàquets secs amb vinagreta de mel
  • es  ensalada de habitas y tomates secos con vinagreta de miel
  • fr  salade de fèves fines et de tomates séchées à la vinaigrette de miel
  • it  insalata di favette e pomodori secchi con vinaigrette al miele
  • en  baby broad beans and dried tomatoes salad with honey vinaigrette
  • de  Salat mit jungen Saubohnen und getrockneten Tomaten mit Honigvinaigrette

<Plats a la carta. Entrants i amanides>