Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "tedi" dins totes les àrees temàtiques

amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida d'enciams variats amb magret d'ànec i camembert tebi
  • es  ensalada de lechugas variadas con magret de pato y camembert templado
  • fr  salade de laitues variées au magret de canard et au camembert tiède
  • it  insalata di lattughe miste con magret d'anatra e camembert tiepido
  • en  salad of assorted lettuces with magret of duck and warm camembert
  • de  bunte Blattsalate mit Entenmagret und lauwarmem Camembert

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de formatge de cabra tebi amanida de formatge de cabra tebi

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de formatge de cabra tebi
  • es  ensalada de queso de cabra templado
  • fr  salade au fromage de chèvre tiède
  • it  insalata di formaggio di capra tiepido
  • en  warm goat cheese salad
  • de  Salat mit lauwarmem Ziegenkäse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida de pernil d'ànec i camembert tebi amanida de pernil d'ànec i camembert tebi

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de pernil d'ànec i camembert tebi
  • es  ensalada de jamón de pato y camembert templado
  • fr  salade au jambon de canard et au camembert tiède
  • it  insalata di prosciutto d'anatra e camembert tiepido
  • en  duck ham and warm camembert salad
  • de  Salat mit Entenschinken und lauwarmem Camembert

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida mediterrània amb formatge brie tebi amanida mediterrània amb formatge brie tebi

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida mediterrània amb formatge brie tebi
  • es  ensalada mediterránea con queso brie templado
  • fr  salade méditerranéenne au fromage brie tiède
  • it  insalata mediterranea con formaggio brie tiepido
  • en  Mediterranean salad with warm brie cheese
  • de  Mediterraner Salat mit lauwarmem Brie

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

ambient sedimentari ambient sedimentari

<Geografia > Geografia física>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de geografia física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/124>

  • ca  ambient sedimentari, n m
  • ca  medi sedimentari, n m sin. compl.
  • es  ambiente sedimentario
  • es  medio sedimentario
  • fr  milieu sédimentaire
  • en  sedimentary environment

<Geografia física > Geomorfologia>

Definició
Complex de la superfície terrestre geogràficament restringit on es diposita un sediment, descrit en termes geomorfològics i caracteritzat per les condicions físiques, químiques i biològiques i pels processos que hi actuen.
ambient sedimentari ambient sedimentari

<Ciències de la Terra>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari de geografia física [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2011. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/124>

  • ca  ambient sedimentari, n m
  • ca  medi sedimentari, n m sin. compl.
  • es  ambiente sedimentario
  • es  medio sedimentario
  • fr  milieu sédimentaire
  • en  sedimentary environment

<Geografia física > Geomorfologia>

Definició
Complex de la superfície terrestre geogràficament restringit on es diposita un sediment, descrit en termes geomorfològics i caracteritzat per les condicions físiques, químiques i biològiques i pels processos que hi actuen.
cabells de Tetis cabells de Tetis

<Ciències de la Terra > Mineralogia > Gemmologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

NOGUÉS, Joaquim M. (coord.). Diccionari de gemmologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2013. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/168/>
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.

  • ca  cabells de Tetis, n m pl
  • es  cabello de Thetis
  • fr  cheveux de Thétis
  • it  capelli di Teti
  • en  Thetis hair
  • de  Thetishaar

<Gemmologia > Morfologia de les inclusions>

Definició
Inclusions aciculars d'hornblenda, turmalina o actinolita que es troben en el quars cristal·lí transparent.
carpaccio tebi de figues i pernil d'ànec carpaccio tebi de figues i pernil d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio tebi de figues i pernil d'ànec
  • es  carpaccio templado de higos y jamón de pato
  • fr  carpaccio tiède de figues et de jambon de canard
  • it  carpaccio tiepido di fichi e prosciutto d'anatra
  • en  figs and duck ham warm carpaccio
  • de  lauwarmes Feigencarpaccio mit Entenschinken

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

carpaccio tebi de peu de porc i pinyons carpaccio tebi de peu de porc i pinyons

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  carpaccio tebi de peu de porc i pinyons
  • es  carpaccio templado de manita de cerdo y piñones
  • fr  carpaccio tiède de pied de porc aux pignons
  • it  carpaccio tiepido di piedino di maiale e pinoli
  • en  warm pig's trotter carpaccio with pine nuts
  • de  lauwarmes Schweinsfußcarpaccio mit Pinienkernen

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

codirecció de la tesi codirecció de la tesi

<Ciències socials > Educació > Gestió universitària>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa, que ha estat cedida per la Xarxa Vives d'universitats, procedeix de l'obra següent:

XARXA VIVES D'UNIVERSITATS. Nomenclatura de gestió universitària [en línia]. 6a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2023.
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/180>

  • ca  codirecció de la tesi, n f
  • es  codirección de la tesis, n f
  • en  co-supervision of the thesis, n
  • en  joint thesis supervision, n

<Gestió universitària > Estudis de doctorat / Doctoral studies>