Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "verds" dins totes les àrees temàtiques

amanida de llamàntol, espàrrecs verds i bolets amb salsa tàrtara amanida de llamàntol, espàrrecs verds i bolets amb salsa tàrtara

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida de llamàntol, espàrrecs verds i bolets amb salsa tàrtara
  • es  ensalada de bogavante, espárragos verdes y setas con salsa tártara
  • fr  salade de homard, d'asperges vertes et de champignons à la sauce tartare
  • it  insalata d'astice, asparagi verdi e funghi in salsa tartara
  • en  lobster, green asparagus and mushroom salad with tartar sauce
  • de  Salat mit Hummer, grünem Spargel und Pilzen mit Sauce Tartare

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia d'espàrrecs verds amb parmesà amanida tèbia d'espàrrecs verds amb parmesà

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia d'espàrrecs verds amb parmesà
  • es  ensalada templada de espárragos verdes con parmesano
  • fr  salade tiède d'asperges vertes au parmesan
  • it  insalata tiepida d'asparagi verdi al parmigiano
  • en  warm salad of green asparagus with Parmesan
  • de  lauwarmer Salat mit grünem Spargel und Parmesan

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  amanida tèbia de bolets saltats i espàrrecs verds amb pernil d'ànec
  • es  ensalada templada de setas salteadas y espárragos verdes con jamón de pato
  • fr  salade tiède de champignons sautés et d'asperges vertes au jambon de canard
  • it  insalata tiepida di funghi saltati e asparagi verdi con prosciutto d'anatra
  • en  warm salad of sautéed wild mushrooms and green asparagus with duck ham
  • de  lauwarmer Salat mit sautierten Pilzen und grünem Spargel mit Entenschinken

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs cremós amb bolets i espàrrecs verds
  • es  arroz cremoso con setas y espárragos verdes
  • fr  riz crémeux aux champignons et aux asperges vertes
  • it  riso cremoso con funghi ed asparagi verdi
  • en  creamy rice with mushrooms and green asparagus
  • de  cremiger Reis mit Pilzen und grünem Spargel

<Plats a la carta. Arrossos>

arròs de guatlla amb espàrrecs verds arròs de guatlla amb espàrrecs verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs de guatlla amb espàrrecs verds
  • es  arroz de codorniz con espárragos verdes
  • fr  riz de caille aux asperges vertes
  • it  riso di quaglia con asparagi verdi
  • en  quail rice with green asparagus
  • de  Wachtelreis mit grünem Spargel

<Plats a la carta. Arrossos>

bacallà amb espàrrecs verds i botifarra negra bacallà amb espàrrecs verds i botifarra negra

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà amb espàrrecs verds i botifarra negra
  • es  bacalao con espárragos verdes y butifarra negra
  • fr  morue aux asperges vertes et au boudin noir
  • it  baccalà con asparagi verdi e sanguinaccio
  • en  cod with green asparagus and blood sausage
  • de  Stockfisch mit grünem Spargel und Blutwurst

<Plats a la carta. Peix i marisc>

bacallà gratinat amb all i romaní i espàrrecs verds a la planxa bacallà gratinat amb all i romaní i espàrrecs verds a la planxa

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  bacallà gratinat amb all i romaní i espàrrecs verds a la planxa
  • es  bacalao gratinado con ajo y romero y espárragos verdes a la plancha
  • fr  morue gratinée à l'ail et au romarin aux asperges vertes grillées
  • it  baccalà gratinato con aglio, rosmarino e asparagi verdi alla piastra
  • en  cod au gratin with garlic and rosermary and grilled green asparagus
  • de  gratinierter Stockfisch mit Knoblauch, Rosmarin und grünem Spargel vom Blech

<Plats a la carta. Peix i marisc>

barrera als espais verds barrera als espais verds

<Jardineria. Paisatgisme>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; FUNDACIÓ DE LA JARDINERIA I EL PAISATGE. Glossari de jardineria i paisatgisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016-2023. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/222/>

  • ca  barrera als espais verds, n f

<Jardineria. Paisatgisme>

Definició
Qualsevol impediment, trava o obstacle físic que limita o impedeix la llibertat de moviment de les persones o que pot ser causa d'inseguretat i que es troba en els espais verds d'ús públic adaptats.
blanqueta de nervis verds blanqueta de nervis verds

<Zoologia > Insectes>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2024.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:

- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).

  • ca  blanqueta de nervis verds, n f
  • ca  blanqueta perfumada, n f sin. compl.
  • es  blanca verdinerviada, n f
  • es  pieris verdinerviada, n f
  • fr  piéride du navet, n f
  • it  navoncella, n f
  • it  navonella, n f
  • it  pieride del navone, n f
  • en  green-veined white, n
  • nc  Pieris napi

<Zoologia > Insectes>

Definició
Taxonomia: Pièrids > Pieris
botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  botifarra, mongetes, ou ferrat i pebrots verds
  • es  butifarra, judías, huevo frito y pimientos verdes
  • fr  botifarra, haricots, oeuf sur le plat et poivrons verts (longue saucisse de porc catalane)
  • it  botifarra, fagioli, uovo fritto e peperoni verdi (grossa salsiccia di maiale catalana)
  • en  botifarra, beans, fried egg and green peppers (large Catalan pork sausage)
  • de  Botifarra, Bohnen, Spiegelei und grüner Paprika (große katalanische Bratwurst)

<Plats a la carta. Plats combinats>