esterilització UHT
esterilització UHT
- ca esterilització UHT, n f
- ca ultrapasteurització, n f sin. compl.
- es esterilización UHT
- es ultrapasteurización
- fr stérilisation UHT
- fr ultrapasteurisation
- en UHT sterilization
- en ultrapasteurization
Veterinària i ramaderia > Bromatologia
Definició
Esterilització de la llet sotmetent-la a escalfament directe o indirecte a temperatures compreses entre 135º i 150ºC durant 2-5 segons.
Nota
- 1. Algunes fonts distingeixen entre esterilització UHT i ultrapasteurització i apliquen la forma ultrapasteurització (i la forma anàloga en altres llengües) a una pasteurització elevada, feta a temperatures entre 75 °C i 100 °C.
- 2. Quan l'esterilització UHT es fa per contacte directe de l'aliment amb vapor d'aigua s'anomena uperització.
- 3. La sigla UHT de esterilització UHT prové de l'anglès ultra-high temperature.