Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

malt - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
  • ca  malt, n m
  • es  malta
  • fr  malt

Definició
Ordi germinat artificialment, dessecat, torrat i reduït a farina, que hom empra com a matèria prima en l'elaboració de la cervesa i del whisky. Bàsicament el malt té midó que, en transformar-se en sucre, permet obtenir el most de la cervesa. Per a la seva preparació, l'ordi s'humiteja durant unes 60 hores mitjançant pluja artificial, llavors es passa a una cambra de germinació (15-18º), on romandrà uns quinze dies, i després es farà assecar. Si no es destina a la fabricació de whisky se n'efectua la torrefacció. La diferència de color de les cerveses depèn del grau d'escalfament del malt, més o menys fort, de vegades fins a la caramel·lització. El most preparat per sacarificació del malt serveix també una vegada destil·lat per a fabricar el whisky. D'altra part, s'empra de vegades com a succedani del cafè.