Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

denominació d'origen Tarragona - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentació
denominació d'origen Tarragona denominació d'origen Tarragona

  • ca  denominació d'origen Tarragona, n f

Definició
Denominació d'origen amb uns vins tradicionals licorosos dolços (14-23º) i dels anomenats rancis secs (13,5-23º), sotmesos a una criança de quatre anys com a mínim, entre fusta i ampolla. Corporis, originals, balsàmics en l'aroma. Hi ha blancs, entre 11-13º, color groc viu amb reflexos pallosos. Aroma amb deixats vegetals. En boca són frescos, afruitats i saborosos. El seu cos és marcat i agradable. Els rosats tenen un color bonic i són frescos i sucosos. La seva graduació alcohòlica (13º) està ben equilibrada amb la resta dels components. Els negres són molt corporis, de graduació alcohòlica alta, càlids i carnosos. Tarragona ha tingut sempre un port des del qual s'ha exportat molt de vi, bé en l'època romana, bé a les Amèriques, o bé cap al món, en el moment actual.