Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

aliment nou - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  aliment nou, n m
  • es  alimento nuevo, n m
  • es  nuevo alimento, n m
  • fr  aliment nouveau, n m
  • fr  nouveau aliment, n m
  • fr  nouvel aliment, n m
  • en  novel food, n

Conceptes generals

Definició
Aliment que tradicionalment no s'ha utilitzat per al consum humà en un lloc determinat o que s'elabora mitjançant processos o matèries primeres que no s'han fet servir prèviament.

Nota

  • 1. A la Unió Europea, un aliment nou és també aquell que no s'utilitzava per al consum humà en un grau significatiu abans del 15 de maig de 1997.
  • 2. En el marc de la Unió Europea, en cas de confirmar un producte com a aliment nou, l'operador econòmic ha de sol·licitar l'autorització d'aliment nou a la Comissió Europea i aquesta n'ha de sol·licitar una avaluació de seguretat a l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària.