Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

irradiació - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  irradiació, n f
  • es  irradiación, n f
  • fr  irradiation, n f
  • en  irradiation, n

Conceptes generals

Definició
Tècnica de conservació d'aliments per inactivació consistent a sotmetre un aliment a l'acció de radiacions ionitzants.

Nota

  • 1. La irradiació requereix l'ús de fonts de radiacions ionitzants autoritzades, com els raigs gamma, els electrons o els raigs X, durant un temps específic per a millorar la seguretat alimentària i eliminar o reduir els agents patògens.
  • 2. La irradiació d'aliments s'utilitza per a eliminar microorganismes patògens com ara Escherichia coli, Campylobacter i Salmonella. També redueix els bacteris responsables de la putrefacció, els insectes i els paràsits, i aconsegueix retardar la maduració de fruites i verdures.
  • 3. La irradiació d'aliments està restringida legalment a casos molt concrets.