Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

Aeromonas hydrophila - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
Aeromonas hydrophila Aeromonas hydrophila

  • ca  Aeromonas hydrophila, n f
  • es  Aeromonas hydrophila, n f
  • fr  Aeromonas hydrophila, n f
  • en  Aeromonas hydrophila, n
  • nc  Aeromonas hydrophila

Perills alimentaris

Definició
Bacteri gramnegatiu, anaerobi facultatiu, mòbil, en forma de bacil, del gènere Aeromonas, de la família de les aeromonadàcies, que pot causar diversos tipus de gastroenteritis.

Nota

  • 1. Condicions de reproducció i creixement: Entre 28ºC i 37ºC de temperatura. Tanmateix, s'ha observat que algunes soques es poden reproduir en un rang ampli de temperatures i condicions ambientals.
  • 2. Reservori i localització habitual: Aigua dolça, aigua salada i sistemes d'aigües residuals.
  • 3. Grup de risc: Qualsevol persona.
  • 4. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de peixos, marisc, carn vermella i pollastre que contenen aquest bacteri. És un patogen de transmissió alimentària d'importància emergent.