Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

clorats - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  clorats, n m pl
  • es  cloratos, n m pl
  • fr  chlorates, n m pl
  • en  chlorates, n pl

Perills alimentaris

Definició
Conjunt de les sals del clor derivades de l'àcid clòric.

Nota

  • 1. Formació: Es generen com a residus de productes emprats en la potabilització de l'aigua o en processos de desinfecció d'aliments.
  • 2. Els clorats s'associen a l'activitat humana.
  • 3. Exposició per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aigua potable o d'aliments que contenen clorats com a residus del procés de desinfecció, sobretot fruites i verdures.
  • 4. Efectes en la salut humana: L'exposició crònica als clorats presents en els aliments i en l'aigua potable pot comportar efectes adversos per a la salut de determinats grups de població, com ara les embarassades, els lactants i els infants.