Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

3-cloropropan-1,2-diol - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
3-cloropropan-1,2-diol 3-cloropropan-1,2-diol

  • ca  3-cloropropan-1,2-diol, n m
  • ca  3-monocloropropan-1,2-diol, n m
  • ca  3-MCPD, n m sigla
  • es  3-cloropropano-1,2-diol, n m
  • es  3-monocloropropano-1,2-diol, n m
  • es  3-MCPD, n m sigla
  • fr  3-chloropropane-1,2-diol, n m
  • fr  3-monochloropropane-1,2-diol, n m
  • fr  3-MCPD, n m sigla
  • en  3-chloropropane-1,2-diol, n
  • en  3-monochloropropane-1,2-diol, n
  • en  3-MCPD, n sigla
  • for  C3H7ClO2

Perills alimentaris

Definició
Cloropropanol que es forma durant el processament de determinats aliments rics en proteïnes i greixos quan se sotmeten a temperatures altes.

Nota

  • 1. Tipus de contaminant: Es considera un contaminant de procés.
  • 2. Formació: Es forma principalment durant el processament de la salsa de soja i de les proteïnes vegetals hidrolitzades produïdes mitjançant hidròlisi àcida. També es pot formar durant la refinació d'alguns olis vegetals i greixos vegetals, com l'oli de palma.
  • 3. Efectes en la salut humana: Està classificat com a possible agent cancerigen en les persones.