3-cloropropan-1,2-diol
3-cloropropan-1,2-diol
- ca 3-cloropropan-1,2-diol, n m
- ca 3-monocloropropan-1,2-diol, n m
- ca 3-MCPD, n m sigla
- es 3-cloropropano-1,2-diol, n m
- es 3-monocloropropano-1,2-diol, n m
- es 3-MCPD, n m sigla
- fr 3-chloropropane-1,2-diol, n m
- fr 3-monochloropropane-1,2-diol, n m
- fr 3-MCPD, n m sigla
- en 3-chloropropane-1,2-diol, n
- en 3-monochloropropane-1,2-diol, n
- en 3-MCPD, n sigla
- for C3H7ClO2
Perills alimentaris
Definició
Cloropropanol que es forma durant el processament de determinats aliments rics en proteïnes i greixos quan se sotmeten a temperatures altes.
Nota
- 1. Tipus de contaminant: Es considera un contaminant de procés.
- 2. Formació: Es forma principalment durant el processament de la salsa de soja i de les proteïnes vegetals hidrolitzades produïdes mitjançant hidròlisi àcida. També es pot formar durant la refinació d'alguns olis vegetals i greixos vegetals, com l'oli de palma.
- 3. Efectes en la salut humana: Està classificat com a possible agent cancerigen en les persones.