Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

acrilamida - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  acrilamida, n f
  • es  acrilamida, n f
  • fr  acrylamide, n f
  • en  acrylamide, n
  • for  C3H5NO

Perills alimentaris

Definició
Amida de l'àcid acrílic que es forma en aliments rics en midó per la reacció de Maillard.

Nota

  • 1. Els aliments que contenen acrilamida solen presentar un color torrat característic.
  • 2. Les condicions per a la formació d'acrilamida es donen sobretot en aliments torrats, fregits o rostits, com ara les patates fregides, el cafè, les galetes, el pa, el pa torrat, etc.
  • 3. Tipus de contaminant: Es considera un contaminant de procés.
  • 4. Efectes en la salut humana: Pot ser potencialment neurotòxica per a les persones i, en animals d'experimentació, s'ha observat que pot tenir efectes cancerígens i genotòxics.