Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

malaltia transmesa per aliments - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
malaltia transmesa per aliments malaltia transmesa per aliments

  • ca  malaltia transmesa per aliments, n f
  • ca  malaltia de transmissió alimentària, n f sin. compl.
  • ca  MTA, n f sigla
  • es  enfermedad alimentaria, n f
  • es  enfermedad de origen alimentario, n f
  • es  enfermedad de transmisión alimentaria, n f
  • es  enfermedad transmitida por alimentos, n f
  • es  ETA, n f sigla
  • fr  maladie d'origine alimentaire, n f
  • en  food disease, n
  • en  food illness, n
  • en  food-related illness, n
  • en  foodborne disease, n
  • en  foodborne illness, n
  • en  food-borne disease, n var. ling.
  • en  food-borne illness, n var. ling.
  • en  FBD, n sigla
  • en  FBI, n sigla

Perills alimentaris

Definició
Malaltia causada per la ingesta d'un agent biològic o químic present en un aliment.

Nota

  • 1. Per a evitar les malalties transmeses per aliments convé aplicar les mesures preventives adequades al llarg de tota la cadena alimentària.
  • 2. Els símptomes més habituals de les malalties transmeses per aliments són nàusees, vòmits, diarrea o febre.
  • 3. Alguns especialistes restringeixen la denominació malaltia de transmissió alimentària a les malalties transmeses per aliments que resulten de la ingesta d'un agent biològic, que són les més freqüents.
  • 4. Són malalties transmeses per aliments les toxiinfeccions alimentàries, que inclouen tant les infeccions alimentàries com les intoxicacions alimentàries, i les infestacions alimentàries.