Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

micotoxina T-2 - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  micotoxina T-2, n f
  • ca  toxina T-2, n f
  • es  micotoxina T-2, n f
  • es  toxina T-2, n f
  • fr  mycotoxine T-2, n f
  • fr  toxine T-2, n f
  • en  T-2 mycotoxin, n
  • en  T-2 toxin, n
  • for  C24H34O9

Perills alimentaris

Definició
Micotoxina de la família dels tricotecens produïda per determinades espècies de fongs del gènere Fusarium, especialment Fusarium sporotrichoides.

Nota

  • 1. La micotoxina T-2 està classificada com a tricotecè de classe A.
  • 2. Exposició per via alimentària: Es forma gairebé exclusivament en els cultius de cereals abans de la collita. L'exposició per via alimentària s'associa, principalment, al consum dels cereals mateixos i d'aliments derivats, com ara el pa, la brioixeria, la pasta, els cereals d'esmorzar i els preparats infantils a base de cereals.
  • 3. La micotoxina T-2 es metabolitza fàcilment a altres toxines, principalment a la micotoxina HT-2, per l'acció metabòlica de determinats animals, plantes i fongs.
  • 4. Efectes en la salut humana: La micotoxina T-2 no és bioacumulable però, si se n'ingereixen quantitats elevades, pot produir efectes tòxics en la pell i les mucoses, els teixits, el fetge, la sang, el sistema nerviós i el sistema immunitari. També és capaç de travessar la placenta i arribar als teixits del fetus. La micotoxina T-2 podria ser la responsable de la leucopènia tòxica alimentària, una malaltia que va aparèixer en algunes zones de Rússia els anys trenta i quaranta del segle XX.