Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

fibra alimentària - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
fibra alimentària fibra alimentària

  • ca  fibra alimentària, n f
  • es  fibra alimentaria, n f
  • fr  fibre alimentaire, n f
  • en  dietary fiber, n
  • en  dietary fibre, n var. ling.

Conceptes generals

Definició
Carbohidrat polimèric amb tres o més unitats monomèriques present en aliments d'origen vegetal, que resisteix l'acció dels enzims digestius i no és digerit ni absorbit en l'intestí prim.

Nota

  • 1. Actualment es coneixen diverses substàncies d'origen vegetal amb diferents propietats químiques i que produeixen efectes fisiològics diversos que comparteixen les característiques de resistir l'acció dels enzims digestius i de no ser digerides ni absorbides en l'intestí prim, per la qual cosa també es consideren fibra alimentària.
  • 2. Són aliments rics en fibra alimentària les fruites i les hortalisses, els llegums, la fruita seca, els cereals integrals i els seus derivats i els tubercles i les arrels que contenen fècula.
  • 3. Pel fet que no és absorbida ni digerida per l'aparell digestiu humà, la fibra alimentària promou alguns efectes fisiològics beneficiosos, com ara la regulació del trànsit intestinal i dels nivells de colesterol i glucosa a la sang.