fibra alimentària
fibra alimentària
- ca fibra alimentària, n f
- es fibra alimentaria, n f
- fr fibre alimentaire, n f
- en dietary fiber, n
- en dietary fibre, n var. ling.
Conceptes generals
Definició
Carbohidrat polimèric amb tres o més unitats monomèriques present en aliments d'origen vegetal, que resisteix l'acció dels enzims digestius i no és digerit ni absorbit en l'intestí prim.
Nota
- 1. Actualment es coneixen diverses substàncies d'origen vegetal amb diferents propietats químiques i que produeixen efectes fisiològics diversos que comparteixen les característiques de resistir l'acció dels enzims digestius i de no ser digerides ni absorbides en l'intestí prim, per la qual cosa també es consideren fibra alimentària.
- 2. Són aliments rics en fibra alimentària les fruites i les hortalisses, els llegums, la fruita seca, els cereals integrals i els seus derivats i els tubercles i les arrels que contenen fècula.
- 3. Pel fet que no és absorbida ni digerida per l'aparell digestiu humà, la fibra alimentària promou alguns efectes fisiològics beneficiosos, com ara la regulació del trànsit intestinal i dels nivells de colesterol i glucosa a la sang.