Back to top
Torna a la llista de diccionaris en línia

perill químic - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  perill químic, n m
  • es  peligro químico, n m
  • fr  danger chimique, n m
  • en  chemical hazard, n

Perills alimentaris

Definició
Agent químic que pot causar un efecte advers sobre la salut si és present en un aliment.

Nota

  • 1. Un perill químic pot ser causat per contaminants químics, residus de medicaments veterinaris, residus de pesticides i residus de productes fitosanitaris, substàncies derivades de materials en contacte amb els aliments, compostos tòxics derivats del processament dels aliments o tòxics naturals presents en els aliments.
  • 2. Habitualment, dins dels perills químics també s'inclouen les micotoxines, tot i que també es poden considerar un perill biològic, atès que són produïdes per fongs.
  • 3. Els perills químics, juntament amb els perills biològics i els perills físics, constitueixen els perills alimentaris.