Back to top

Oli d'oliva en textures

Presentació
  • ca  caviar d'oli, n m
  • ca  encapsulat d'oli, n m sin. compl.
  • es  caviar de aceite, n m
  • es  encapsulado de aceite, n m
  • fr  caviar d'huile, n m
  • fr  huile capsulé, n m
  • en  encapsulated oil, n
  • en  oil caviar, n

Definició
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat en forma de petites esferes d'oli amb una tènue membrana flexible, molt fina, que, en el moment de ser ingerides, esclaten a la boca i alliberen l'oli líquid que contenen.

Nota

  • 1. El procediment per a obtenir caviar d'oli s'anomena encapsulació, i consisteix a tancar l'oli en una esferificació d'aigua, de manera que l'oli queda confinat en una càpsula esfèrica que es forma a partir de la gelificació d'una dissolució aquosa d'alginat de sodi (E 401) amb ions de calci.
  • 2. L'encapsulació és diferent de l'esferificació perquè en l'encapsulació intervé una fase interior greixosa (hidròfoba), mentre que en l'esferificació, ambdues fases són aquoses (hidròfiles).