Cercaterm
Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública.
Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).
Resultats per a la cerca "bescuit" dins totes les àrees temàtiques
<Cereals > Producte elaborat>

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.
- ca bescuit, n m
- es bizcocho, n m
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
<Cereals > Producte elaborat>
Definició
<Arts > Ceràmica>

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel Servei de Consultes del TERMCAT arran d'una consulta feta pels usuaris.
- ca bescuit, n m
- es biscuit, n m
- es bizcocho, n m
<Arts > Ceràmica>
Definició
<Indústria > Indústria de la fusta > Fusteria>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
Glosario de la madera [en línia]. [S.l.]: Coopwood, 2020.
<https://www.coopwoodplus.eu/es/dictionario/>
Es tracta d'un glossari elaborat en el marc del projecte Coopwood (del programa POCTEFA 2014-2020) en el qual ha participat el TERMCAT, que es pot consultar en aquest enllaç:
<https://www.coopwoodplus.eu/es/inicio/>
- ca bescuit, n m
- es bizcocho, n m
- es biscuit, n m sin. compl.
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
- en biscuit-ware, n
- eu bizkotxo, n
- eu portzelanazko ezarkin, n
<Fusteria > Materials>
<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
CASAS i ESTIVALES, X. [et al.] Vocabulari d'odontologia: Equivalències català, castellà, anglès i francès. Barcelona: Doyma, DL 1991.
ISBN 84-7592-421-2
Les dades originals poden haver estat actualitzades o completades posteriorment pel TERMCAT.
- ca bescuit, n m
- es bizcocho de la porcelana
- fr biscuit de la porcelaine
- en porcelain biscuit bake
<Ciències de la salut > Odontologia. Estomatologia>
<Ciències socials > Arqueologia>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
GARCIA PETIT, Lluís [et al.]. Diccionari d'arqueologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/18/>
- ca bescuit, n m
- es bizcocho
- en biscuit ware
<Arqueologia > Treball de laboratori > Ceramologia>
Definició
<Cereals > Producte elaborat>

La informació d'aquesta fitxa és el resultat d'una recerca duta a terme pel TERMCAT.
- ca galeta, n f
- ca bescuit, n m sin. compl.
- es bizcocho, n m
- es galleta, n f
- fr biscuit, n m
- en biscuit, n
<Cereals > Producte elaborat>
Definició
<Productes alimentaris sòlids>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic multilingüe de la indústria [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/22/>
- ca galeta, n f
- ca bescuit, n m sin. compl.
- es bizcocho
- fr biscuit
- en biscuit
<Indústria > Indústria alimentària > Aliments sòlids > Productes alimentaris sòlids>
Nota
- Convé no confondre bescuit com a sinònim de galeta, que designa el pa cuit per segona vegada, amb biscota, que fa referència al pa que es cou en motlles amb tapa, es talla a llesques, es torra i s'envasa.
<Zoologia > Peixos>

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:
LLEONART, Jordi. Noms de peixos [en línia]. 2a ed. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2016. (Diccionaris en Línia)
<http://www.TERMCAT.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/173/>
Es tracta d'un diccionari descriptiu, que recull denominacions catalanes de peixos i les posa en correspondència amb els noms científics a què cal atribuir-les.
Aquest caràcter descriptiu justifica la presència de moltes denominacions no recollides en el diccionari normatiu de l'Institut d'Estudis Catalans. Per a orientar els usuaris, les denominacions catalanes estan classificades en un ordre decreixent de prioritat:
- Termes principals: Formes acordades a la normativa que tenen una gran extensió.
- Sinònims complementaris: Formes acordades a la normativa que tenen una extensió menor.
- Variants lingüístiques: Formes no adequades o no normatives i manlleus no adaptats (tots aquests casos, escrits en cursiva).
L'ordenació de les llengües prioritza les formes catalanes, seguides del nom científic i dels equivalents en altres llengües.
La nomenclatura procedeix d'un corpus de més de dues-centes trenta obres buidades o consultades, que van des del segle XIV fins a l'actualitat, amb la grafia revisada.
Per veure les fonts en què s'ha documentat cada denominació o conèixer els criteris seguits, es pot consultar el producte complet a la pàgina de diccionaris en línia del web del TERMCAT.
- ca trotllo, n m
- ca bescuit, n m sin. compl.
- ca negret, n m sin. compl.
- ca pàmpol, n m sin. compl.
- ca pàmpol ver, n m sin. compl.
- ca peix de brom, n m sin. compl.
- ca bescuyt, n m var. ling.
- ca negritu, n m var. ling.
- ca pampol, n m var. ling.
- ca pámpol, n m var. ling.
- ca pampol ver, n m var. ling.
- ca trol·lo, n m var. ling.
- ca trollu, n m var. ling.
- ca trotllu, n m var. ling.
- nc Centrolophus niger
- nc Centrolophus pompilus var. ling.
- es romerillo
- es romero
- fr centrolophe noir
- en blackfish
<Peixos > Centrolòfids>