Back to top

Termes del coronavirus

Presentació

Termes del coronavirus - Presentació

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2020
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut; Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT)

 

El recull Termes del coronavirus aplega més de 50 termes relacionats amb el brot epidèmic de COVID-19 i el coronavirus responsable de la malaltia. Les dades que ofereix el diccionari en línia s’han adaptat a partir de productes terminològics elaborats pel TERMCAT, en col·laboració amb el Departament de Salut, i a partir de fitxes de recerca puntual, en col·laboració amb la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT). Es tracta d’un producte obert, que anirem ampliant d’acord amb l’evolució de l’epidèmia i l’actualitat informativa sobre aquest fet, gràcies a la cooperació amb els serveis lingüístics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (ésAdir).

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, el nom científic.

Des de la pestanya "Consulta de termes", es pot accedir a les fitxes terminològiques de dues maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre "Text de la consulta", en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Documentació complementària:

A l'entorn del coronavirus (Apunt terminològic, amb enllaços a altres apunts relacionats amb el tema)
Vocabulari del coronavirus (Vocabulari elaborat per l’ésAdir)

 

Autoria i edició:

 TERMCAT           

 

Amb la col·laboració de:

 Gentcat depertament de salut   Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT)

 

Si heu de fer referència a aquest diccionari, la citació recomanada és la següent:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Termes del coronavirus [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2020. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/286>

Darrera actualització: 26-03-2020