Back to top
berkuks berkuks

Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic

  • ca  berkuks, n m
  • zgh  berkukkes
  • tfng  ⴱⵔⴽⵓⴽⴽⵙ

Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic

Definició
Boletes de farina o sèmola cuites amb brou de carn, que se serveixen amb un estofat de llegums i verdura o amb altres salses.
broquetes moresques broquetes moresques

Gastronomia amaziga > Festa del Xai

  • ca  broquetes moresques, n f pl
  • zgh  ccwa
  • tfng  ⵛⵛⵡⴰ

Gastronomia amaziga > Festa del Xai

Definició
Trossos de carn adobada amb ceba, julivert, espècies, sal i oli, cuits a la brasa.
brou de pollastre de pagès brou de pollastre de pagès

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  brou de pollastre de pagès, n m
  • zgh  lmarq n uyaẓiḍ abeldi
  • tfng  ⵍⵎⴰⵔⵇ ⵏ ⵓⵢⴰⵥⵉⴹ ⴰⴱⵍⴷⵉ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

brou lleuger brou lleuger

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  brou lleuger, n m
  • zgh  aman ineṭṭwen
  • tfng  ⴰⵎⴰⵏ ⵉⵏⵟⵟⵡⵏ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

Definició
Brou obtingut de la cocció en aigua d'all, ceba, julivert, oli, sal i ous.

Nota

  • S'hi poden afegir trossos de pa.
bunyols morescos bunyols morescos

Gastronomia amaziga > Ramadà

  • ca  bunyols morescos, n m pl
  • zgh  ssfenj
  • tfng  ⵙⵙⴼⵏⵊ

Gastronomia amaziga > Ramadà

Definició
Bunyols amb forma d'anella fets amb farina, ous i sal, fregits amb oli.