berkuks
berkuks
Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic
- ca berkuks, n m
- zgh berkukkes
- tfng ⴱⵔⴽⵓⴽⴽⵙ
Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic
Definició
Boletes de farina o sèmola cuites amb brou de carn, que se serveixen amb un estofat de llegums i verdura o amb altres salses.
broquetes moresques
broquetes moresques
Gastronomia amaziga > Festa del Xai
- ca broquetes moresques, n f pl
- zgh ccwa
- tfng ⵛⵛⵡⴰ
Gastronomia amaziga > Festa del Xai
Definició
Trossos de carn adobada amb ceba, julivert, espècies, sal i oli, cuits a la brasa.
brou de pollastre de pagès
brou de pollastre de pagès
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca brou de pollastre de pagès, n m
- zgh lmarq n uyaẓiḍ abeldi
- tfng ⵍⵎⴰⵔⵇ ⵏ ⵓⵢⴰⵥⵉⴹ ⴰⴱⵍⴷⵉ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
brou lleuger
brou lleuger
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca brou lleuger, n m
- zgh aman ineṭṭwen
- tfng ⴰⵎⴰⵏ ⵉⵏⵟⵟⵡⵏ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Brou obtingut de la cocció en aigua d'all, ceba, julivert, oli, sal i ous.
Nota
- S'hi poden afegir trossos de pa.
bunyols morescos
bunyols morescos
Gastronomia amaziga > Ramadà
- ca bunyols morescos, n m pl
- zgh ssfenj
- tfng ⵙⵙⴼⵏⵊ
Gastronomia amaziga > Ramadà
Definició
Bunyols amb forma d'anella fets amb farina, ous i sal, fregits amb oli.