Back to top

Glossari de sabors del món

Presentació
maduixa xinesa maduixa xinesa

Alimentació > Fruita

  • ca  maduixa xinesa, n f
  • es  fresa china
  • fr  fraise chinoise
  • fr  yamamomo
  • en  Chinese bayberry
  • en  Chinese strawberry
  • en  Japanese bayberry
  • en  red bayberry
  • en  yumberry
  • zh  yángméi

Alimentació > Fruita

Definició
Drupa comestible de la Myrica rubra, híspida, de color rosat o vermell fosc, arrodonida, de 7 a 15 mm de diàmetre i de gust molt dolç.
majadito de charque [es] majadito de charque [es]

Gastronomia > Arròs. Pastes

  • ca  majadito de charque [es], n m
  • es  majadito de charque, n m

Gastronomia > Arròs. Pastes

Definició
Plat consistent en arròs amb verdures i charque acompanyat, al plat, d'ou, plàtan fregit i iuca.

Nota

  • 1. El majadito de charque és un plat típic de la cuina de Bolívia.
  • 2. El charque o charqui és carn salada i assecada a l'aire o al sol perquè es conservi.
merquén merquén

Alimentació > Condiments

  • ca  merquén, n m
  • es  merkén, n m
  • es  merquén, n m
  • fr  merkén, n m
  • fr  merquén, n m
  • en  merkén, n
  • en  merquén, n

Alimentació > Condiments

Definició
Condiment elaborat amb xili sec fumat i molt, sal i, de vegades, llavors de coriandre torrades i triturades, propi de la cuina maputxe.

Nota

  • La denominació merquén prové de la llengua mapudungu.
michirones [es] michirones [es]

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  faves bullides, n f pl
  • ca  michirones [es], n m pl
  • es  habas hervidas
  • es  michirones
  • en  michirones

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definició
Plat de faves amb xoriço, pernil, llorer i alls, típic d'una zona que comprèn el sud del País Valencià i el nord de la regió de Múrcia.

Nota

  • La denominació faves bullides és pròpia de la comarca valenciana del Baix Segura, mentre que la forma michirones, procedent del panotxo, és pròpia de les comarques murcianes del Camp de Cartagena i l'Horta de Múrcia.
mocochinchi mocochinchi

Alimentació > Begudes > Vins. Caves

  • ca  mocochinchi, n m
  • en  mocochinchi, n m
  • en  mocochinchi, n m

Alimentació > Begudes > Vins. Caves

Definició
Beguda dolça, elaborada amb préssec pelat i deshidratat que es deixa en aigua tota una nit, la qual després es bull amb canyella i clavell d'espècia, i que es beu freda, típica de Bolívia.
mote mote

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  mote, n m
  • es  mote
  • es  muti

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definició
Blat de moro desgranat i cuit que es menja en algunes regions de l'Amèrica del Sud.
muchín [es] muchín [es]

Gastronomia > Entrants. Aperitius

  • ca  muchín [es], n m
  • es  muchín

Gastronomia > Entrants. Aperitius

Definició
Mena de croqueta grossa elaborada amb iuca ratllada farcida, generalment, de formatge fresc, que es fregeix en oli i se sol acomapanyar amb mel.

Nota

  • El muchín és una menja típica de l'Equador.